Ofis piyasasında İstanbul'da öne çıkan bölgeler?
Metro, tünel, köprü, demiryolu hatlarıyla ulaşım bağlantıları güçlenen, kentsel dönüşümle çehresi değişen İstanbul'da ofis piyasası hızla büyüyor. İnşaat halinde olan 2 milyon 300 bin metrekare stokla birlikte bugün 4,5 milyon olan ofis stokunun 3 yıl sonra yaklaşık 6 milyon 900 bin metrekareyi geçmesi bekleniyor. Ofis piyasasındaki son durumu ve 2017 beklentilerini Sözcü Gazetesi ile paylaşan EVA Gayrimenkul Değerleme'ye göre, Avrupa yakasında Levent, Kağıthane ve Seyrantepe, Asya yakasında Ümraniye, Ataşehir, Kozyatağı, Küçükyalı ve Kartal öne çıkıyor.

AVRUPA YAKASININ LOKOMOTİFİ
A sınıfı ofislerde Avrupa yakasının en yüksek doluluk oranına sahip bölgesinin Şişli-Mecidiyeköy aksı olduğu görülüyor. Bölgede en yüksek ortalama birim kira değerine 27,2 dolar/metrekare/ay ile Levent-Etiler bölgesi sahip. Avrupa yakasında A sınıfı ofislerde istisnalar olmakla birlikte ağırlıklı ortalama metrekare birim kira değeri 14-31 dolar/ay civannda. Fiyatlar bazı özel proje ve binalarda 42 dolar/metrekare/aya çıkabiliyor. Maslak bölgesi ise B sınıfı ofislerde ortalama 14 dolar/metrekare/ay değere sahip bulunuyor. Batı bölgesi olarak tanımlanan Havaalanı bölgesi, Güneşli ve Halkalı'da yer alan ofislerin, Avrupa yakasında en düşük birim kira değerlerine sahip olduğu belirleniyor. B sınıfı ofislerde ise en düşük fiyatlar havaalanı bölgesinde görülüyor. İstisnalar olmakla birlikte bu bölgede ağırlıklı ortalamada aylık kiralar A sınıfı için 11 dolar/ metrekare, B sınıfı için 8 dolar/metrekare civarında seyrediyor.

ATAŞEHİR VE KOZYATAGI LİDER
A sınıfı ofislerde Anadolu yakasının en yüksek doluluk oranına sahip bölgesinin Kavacık olduğu göze çarparken, en yüksek birim kira değerinin Ataşehir ve Kadıköy-Kozyatağı bölgesinde olduğu dikkat çekiyor. Anadolu yakasının en zayıf halkası ise yeni ofis gelişim bölgesi olan Kartal-Maltepe. Bölgede B sınıflarında ofisler yer yer 5-6 dolar/metrekare/ay bedellere düşebiliyor. A sınıfı ofisler bu rakamın sadece biraz üstünde bulunuyor. Anadolu yakasında A sınıfı ofislerde ortalama metrekare birim kira değeri Ataşehir ve Kozyatağı'nda 20 dolar/ay civarında bulunuyor ve oran olarak Avrupa yakası fiyatlarının altında seyrediyor. Anadolu yakasında B sınıfı ofislerde ise, ortalama metrekare birim kira değeri en düşük 6-14 dolar/ay olarak belirleniyor.

Sözcü Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181