Ortadoğulu yatırımcıların gözü Türkiye'de!
Aremas, 8-10 Eylül tarihleri arasında Dubai’de gerçekleştirilen Cityscape Global Fuarı’nda gerçekleştirdiği anketle, Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye yatırım haritasını çıkardı.

Fuara katılan toplam 720 kişiyle yapılan anket çalışmasında, katılımcıların %83’ü Türkiye’de yatırım yapmayı düşündüğünü belirtti. Türkiye’de yatırım yapmayı düşünen her 2 kişiden birisi ise yapacağı bu yatırımda aynı zamanda yaşamayı da düşünüyor.

Akla gelen ilk yer İstanbul
Ankete katılanların %71’inin Türkiye’de yatırım dendiğinde ilk akla gelen yer ise İstanbul oldu. İstanbul’a yatırım yapmayı düşünenlerin ilk baktıkları bölge, Boğaz hattı ile Atatürk Havalimanı çevresi olurken, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Kartal bölgesinde de gözle görülür bir ilgi artışı görülmeye başlandı.

Katılımcıların yatırım bütçeleri sorulduğunda ise; %77’sinin 100.000 – 500.000$ aralığında bütçeye sahip oldukları görülmektedir. 100.000 $ ve altı - % 26, 100.000 – 250.000 $ % 27, 250.000 – 500.000 $ %24) Bununla birlikte, ankete katılanların % 11’i 500.000-1.000.000 $, %8’i ise 1.000.000 – 3.000.000 $ arası yatırım bütçesine sahip olduğunu belirtmiştir.

Ankete katılan yatırımcıların bölgesel talebi ile bütçeleri karşılaştırıldığında ise, İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenlerın gönlünün Boğaz Hattı’nda olsa dahi, bütçelerinin 2 havalimanı ve çevresine daha uygun olduğu görülmektedir. Bu sebeple, özellikle Atatürk Havalimanı ve yakın çevresindeki Ataköy, Güneşli, Halkalı, İkitelli, Başakşehir bölgelerine ilgi yoğunluğu devam etmektedir. Ayrıca, Kartal ve Sabıha Gökçen Havalimanı çevresine yapılan tanıtım yatırımlarının da yavaş yavaş karşılık bulmaya başladığını göstermektedir.

Ankete katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Aremas Genel Müdürü Vedat Arslan, anketten çıkan bölgesel sonucun İstanbul olmasının beklenen bir sonuç olduğunu belirterek; “ancak özellikle son dönemlerde İstanbul Anadolu yakasındaki projelerin de kendisini Körfez ülkelerinde tanıtmaya başlamasıyla birlikte, İstanbul Anadolu yakasına olan talebin de arttığını ve bunun ankete de yansıdığını” belirtti. Vedat Arslan, yapılan ikili görüşmelerde de Anadolu yakasında Bağdat Caddesi, Boğaz Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı çevresine ilginin oluşmaya başladığının görüldüğünü de söyledi.

Aremas’ın satışını yürüttüğü Çengelköy Park ve Yeni Acıbadem projeleri, Cityscape Global’de Ortadoğulu yatırımcılardan yoğun talep aldı.

Fuarda; Çengelköy’de bulunan Çengelköy Park ve Acıbadem’de yeni satışa çıkacak konut projesini 2 ayrı standda ziyaretçilere tanıtan Aremas, her 2 projeye topladığı 200’ün üzerindeki doğrudan müşteri talebi ile de başarılı bir fuar geçirdi.

Özellikle yeni satışa çıkacak Acıbadem projesinden kat bazında satın alma yapmak isteyen 5 farklı müşteri ile görüşmelerin başladığını belirten Aremas Genel Müdürü Vedat Arslan; ‘’Fuarda yaptığımız satış rezervasyonları ve müşterilerle gerçekleştirdiğimiz sıcak satış görüşmelerinin yanında, özellikle Katar ve Bahreyn merkezli yatırım grupları ile başlatılan toplu alım görüşmelerinin de, önümüzdeki günlerde sonuçlanmasını hedefliyoruz.’’ dedi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181