'Oturma izni ve vatandaşlık hakkı ile sektör ivme kazanacak!'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak için yabancı yatırımcılara oturum izni ve vatandaşlık hakkı verilmesiyle ilgili yasal düzenlemeler konusunda hazırlık yaptıklanm açıklaması, sektörde memnuniyetle karşılandı. Sektör temsilcileri, Türkiye'de belli bir miktann üstünde meblağda gayrimenkul satın alarak, bunlan 5 yıl süreyle elden çıkarmama kaydıyla tapularına kayıt şerhi düşenleri de kapsayan düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkelerin geçmişte şu an hükümetin çıkarmaya çalıştığı teşvik edici modellerle yabancıya konut satışında 2 milyon adedi geçtiğini dile getiren Taş "Bu potansiyel ortalama 100 bin dolarlık gayrimenkullerin satıldığını düşündüğümüzde 200 milyar dolardır" dedi.

4 YILDA YÜZDE YÜZ ARTTI
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılar için cazip hale getirilmesi durumunda ülke ekonomisine çok yüksek döviz girdisi sağlanacağını dile getirerek Mütekabiliyet Yasası çıktıktan sonra başta Körfez ülkeleri olmak üzere Avrupa ve birçok ülkeden gelen talepler sonucunda yabancıya yönelik konut satışlarının son 4 yılda yüzde 100 oranında artarak 20 bin sınırına ulaştığını kaydetti. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise "Söz konusu düzenlemeyle Türkiye'de hayata geçirilecek mega projelerle birlikte Avrupa ülkelerinde büyük yatırımları bulunan Körfez sermayesinin güvenli bir liman olan Türkiye'ye yatırımlarında ciddi bir artış olacaktır" dedi. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal da yapılacak yeni bir düzenlemeyle gayrimenkul alımı durumlannda verilecek oturum izni ve vatandaşlık hakkı gibi avantajların yabancılara satıştaki artış trendini kat ve kat güçlendireceğini söyledi. Akbal "Yurt dışından gelen gayrimenkul yatırımlannm 5 kattan daha fazlası önümüzdeki yıllarda gelebilir" diye konuştu.

Star Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181