Oyak, Emlak Konut'tan aldığı arsalar üzerinde planladığı projeye 2018'de başlayacak!
Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, yaklaşık 800 milyon TL'ye Emlak Konut GYO'dan satın aldığı arsalar üzerinde planladığı projeye 2018 yılının ilk yarısında başlayacak. Ankara, İzmir ve Yalova'da yaklaşık 550 futbol sahasına eşdeğer 3 milyon 742 bin metrekarelik gayrimenkul yatırımı yapan OYAK, toplamda yaklaşık 15 bin konutluk projeye ek olarak, içinde Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri ve ileri teknoloji üssü bulunan sanayi kompleksi için hazırlıklara başladı.

Ankara'da Ballıkuyumcu, İzmir'de Urla
İlk olarak Ankara-Eskişehir Yolu üzerindeki Ballıkuyumcu bölgesinde yaklaşık 2 milyon metrekarelik arsa üzerine kurulacak dev yaşam alanına etaplar halinde 12 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. Sosyokültürel tesislerden eğitim tesislerine, çocuk oyun merkezlerinden yeme-içme ve alışveriş alanlarına kadar her türlü imkanı barındıracak olan proje, modern şehircilik anlayışına göre tasarlanmış örnek bir yaşam merkezi olacak. Projenin kentsel ve mimari tasarımına 2018'in ilk yarısında başlanacak.

OYAK, üyeleri tarafından tercih edilen yerleşim yerlerinden İzmir'in Urla ilçesinde de 1000 konutluk bir yatırım yapacak. 2019 yılında başlanması hedeflenen proje kapsamında alınan 368 bin metrekarelik araziye, çevreye duyarlı, sosyal donatı alanlarına sahip bir yaşam alanı yapılacak.

Yalova'ya sanayi ve teknoloji kompleksi
Kurum, bir diğer büyük gayrimenkul yatırımını Türkiye sanayisinin kalbi olan İstanbul-Kocaeli-Bursa üçgeninde yer alan Yalova Çiftlikköy'de yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi üzerinde planlıyor. Proje kapsamında, OYAK şirketlerinin faaliyetlerini daha etkin yürütebilmesine hizmet edecek olan Ar-Ge, sanayi ve lojistik merkezleri, ileri teknoloji üssü, eğitim tesisleri ve yaklaşık 2 bin konutluk bir yaşam alanı yer alacak. İmar planları ve ihtiyaç programlarının tamamlanmasının ardından projeye 2019 yılında başlanması hedefleniyor.

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taş,OYAK üyelerinin ihtiyacı olan konutları üretmek amacıyla bu projelere ağırlık verdiklerini belirterek "Önümüzdeki dönemde de bu tür arsa ve konut yatırımlarımız devam edecek" dedi.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem de düzenli olarak gerçekleştirdikleri birlik gezilerinde ve üye anketlerinde konut ihtiyacının ön plana çıktığını belirterek lerimize "bu projemizi de Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörlüğümüzün 6 aylık çalışmasının sonucunda detaylandırdık. Kuruluşundan bu yana üyelerine 12 bin konut teslim eden OYAK, bu yeni projeler tamamlandığında, kendi tarihinin en büyük konut yatırımını gerçekleştirmiş olacak" diye konuştu.

İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayati koku 6 yıl önce

Urla ki arsası urla nın neresınde

Avatar
M gurses 6 yıl önce

Slm ankara ballikuyumcu projeniz Ne zaman basliyor bilgilendirirseniz sevinirim slmlar

Avatar
M gurses 6 yıl önce

Slm ankara ballikuyumcu projeniz Ne zaman basliyor bilgilendirirseniz sevinirim slmlar

Avatar
M gurses 6 yıl önce

Slm ankara ballikuyumcu projeniz Ne zaman basliyor bilgilendirirseniz sevinirim slmlar

Avatar
Zeki Atmaca 6 yıl önce

Balıkuyumcu projeniz başladımı? Fiyatlarınız nedir?

banner182

banner181