Özen Kuzu gurbetçiye KDV muafiyetini yorumladı!
Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da yabancılar gibi, Türkiye'de aldıkları ilk konut ve iş yeri için KDV ödemeyecek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama şartı getirildi. Bu konut ve iş yerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu şunları söyledi;

"Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına tanınan KDV muafiyeti, sektörümüze ve ekonomimize katkı sağlayacaktır. Gurbetçiler, satış bedelini döviz ile ödemeleri şartıyla, Türkiye’de yer alan işyeri veya konutta KDV ödemeyecekler. Böylelikle, ülkemize döviz girdisi sağlanacak. Söz konusu gelişme ile yabancıların yanı sıra gurbetçilerin de Türkiye’de yatırım yapmaları desteklenecek. Daha ziyade yaz aylarında Türkiye’ye dönen gurbetçilerin şimdiden yatırım yapmaya başlayacaklarını düşünüyorum. Hazırlanan KDV indirimlerinin, konut ve işyerlerinin yanı sıra diğer tüm birimleri kapsamasıyla satışların daha fazla olacağı da bir gerçek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya işyeri satın alanların bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak olması da doğru bir karar.  Alınan konut ve işyerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi o zaman tahsil edilecek."

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181