Özen Kuzu, TÜİK Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini yorumladı!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. 2017 Eylül ayında konut satışları yüzde 28,8 arttı. Konu ile ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu’nun görüşü aşağıdaki gibidir;

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140 bin 298 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,2 artarak 2 bin 236 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2017’de ilk sırayı 797 konut satışı ile İstanbul aldı. Bu gelişmeler ülke ekonomimiz adına oldukça sevindirici. Rakamlardan da görüyoruz ki emlak sektörü ülke ekonomimiz için güvenli bir limandır.  Konut satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artması gayrimenkul sektörünün ne kadar güvenli bir yatırım aracı olduğunun kanıtıdır. Konut satış rakamları ülkemize duyulan güven açısından oldukça önemlidir. Sektör temsilcileri olarak 2017 sonuna kadar konut satış rakamlarının bir önceki yıla göre artacağından oldukça umutluyuz.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181