Özen Kuzu; "Vatandaşlık ile satışlar 50 bini aşacaktır"!
En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan, en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.

Özen Kuzu: Yabancıya vatandaşlık verilmesiyle satışlar 50 bini aşacaktır
Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye'de yatırım yapan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesiyle ilgili düzenlemenin yürürlüğe girmesini şöyle yorumladı;
Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektöründe yabancıya yapılan konut satışlarını artırmak için sektör olarak beklentilerimizin başında gelen bu konunun açıklığa kavuşması sevindirici bir haber. Bu noktada hükümetimize teşekkür ederiz. Bu yönetmelik, yabancıya yaşayabileceği bir ülke sunmasının yanında küresel ekonominin pek canlı olmadığı bu günlerde ülke ekonomisine ciddi para akışı sağlayacaktır. Türkiye’nin cari açığı başta olmak üzere büyük bir ekonomik güce ulaşmada da ciddi katkı sunacak olan yönetmelikle yabancıya satılan konut sayısı yıllık 50 binlere çıkabilir. Körfezli yatırımcılar, Türkiye'ye yatırım yapma konusunda hevesli. Ekonomik ve siyasi yapımızdaki sağlamlık Körfezli yatırımcıları cezbediyor. Dinamizmini koruyan iç piyasamızın yanı sıra ciddi bir potansiyelimizin olduğu yabancıya yaptığımız gayrimenkul satışını bu gibi hamlelerle yukarılara taşıyacağımız bir gerçek.

2017 yılında sektörümüz adına iyileşmeyi bekleyen birkaç nokta daha bulunuyor.  Bunlardan biri KDV oranlarının bir an önce düşürülmesi ve konut geliştiricileri için standartlar oluşturulması... Bir diğer önerimiz ise yabancıya konut satışının bir ihracat kalemi gibi değerlendirilmesi… Birçok sektör gibi gayrimenkul sektörü de yurt dışı tanıtımlarında ihracat desteğinden yararlanabilmeli. Tüm bu konuların da netleştiğini düşünürsek 2017 her anlamda birçok rekorun kırılacağı bir yıl olacaktır. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181