Özhaseki; "7,5 milyon konut tehdit altında"!
Piri Reis Harita, Gayrimenkul ve CBS Derneği tarafından düzenlenen 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul'da başladı. "2023 Vizyonu ve Hedefleri Doğrultusunda Sürdürülebilir Kentsel Yenileme" temasıyla düzenlenen zirvede kentsel dönüşümün hukuksal, teknik ve proje yönetim süreçleri masaya yatırıldı.

DÖNÜŞÜME HIZ VERİLMELİ
Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Türkiye'nin olası bir deprem riski ile karşı karşıya olduğuna vurgu yaparak, "Olası bir depremde meydana gelebilecek zararı en alt seviyeye indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Bilim adamlarımızın her gün depremin geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunduğunu belirten Özhaseki "İstanbul için depremin çok yakın olduğu kaydediliyor. Depremin şiddetinin ise en az 6'nın üzerinde olacağı bekleniyor. Ülkemizde mevcut 20 milyon konutun 7,5 milyonu depreme karşı bir an önce elden geçirilmeli. Bizim bu konuda yapmamız gereken tek şey kentsel dönüşüm için hızlı ama akıllı davranak" şeklinde konuştu.

2050 yılında şehirlerin nüfusunun iki misli olacağı da belirtildi. Özhaseki, ülke geneline bakıldığında sağlıksız ve kimliksiz kentlere sahip olduğumuzu, bu duruma dur deminin zamanı geldiğini söyledi.

Askeri alanlar için çalışıyoruz
Özhaseki, boşaltılan askeri alanlarla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Konu kapsamında Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın ortaklaşa çalıştığını ifade eden Özhaseki, "Her bakanlığımızın görevi farklı. Birimiz askeri alanların nereye taşınacağının hesabını yaparken diğer bakanlığımız buraya kalıcı olarak ne yapabilir diye düşünüyor. Önümüzdeki gönlerde bakanlıklarımızla tekrardan bir araya gelerek çalışmalarımızı gözden geçireceğiz" diye konuştu.

Fatih Özer / Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181