Özhaseki, 'Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut yapılacak!'
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörden temizlenen yerlerin yeniden inşası için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı. Bölgelerde 4 ilde 7 merkez üzerinde çalışmaların sürdüğünü aktaran Bakan Özhaseki, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında, 16 Temmuz sabahı çalışmaların sekteye uğramadan tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

AZ HASARLIYA ÖDEME
​Terörden zarar gören, güvenliğin sağlandığı bölgelerde öncelikle hasar tespit çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Özhaseki, 'Ardından enkazın kaldırılması çalışmasına başlıyoruz. Sonra 'riskli alan' ilan ediyoruz, rezerv alan oluşturarak bir yol belirliyoruz. Ne yapacağımıza karar veriyoruz" diye konuştu. Bakan Özhaseki, bu çalışmaların ardından mağdur vatandaşlarla görüşmelerin başladığını aktararak, vatandaşın oturduğu ev az hasarlı ise bu zararın parasının ödeneceğini, evin ağır hasarlı, oturulamayacak durumda olması halinde yeni evlerin verileceğini anlattı.


EVİ BÜYÜK OLAN PARASINI ALACAK
Çalışamaların hızla sürdüğünü dile getiren Bakan Özhaseki, "Bu söylediğim alanlarda, 30 bin civarında konut yapacağız. Bunda da vatandaşlarla haliyle anlaşacağız. Belki de bazı vatandaşların evi bizim verdiğimizden daha büyüktür, fazla para alacak üstüne. Bir kısmını da uzun vadeli olarak basi' taksitlerle borçlandıracağız. 0 şekilde devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. 

KİRA YARDIMINA DEVAM
TOKİ ile anlaşmaların hayata geçirildiğini ifade eden Özhaseki, "Vatandaşların ne istediğini tespit ediyoruz. Gelip 'Teröristler burada çatışmışlardı, ev de ağır hasarlı olduğu için siz yıktınız. Yerine ev verin' diyerek bizimle anlaşanlara kira yardımına da devam ediyoruz" diye konuştu

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181