Pasifik Okyanusu'na ilk yüzen şehir inşa edilecek!
Küresel ısınma dolayısıyla birçok ülkenin sular altında kalacağının açıklanmasından ve dünya liderlerinin çevre felaketlerini durdurmada başarısız kalmasından sonra bir grup bilim insanı hayatta kalmanın yeni yöntemini tasarlayıp sundu... Bilim insanları 2020'de insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştirdiğini duyurdu.

Son dönemde iklim araştırmacılarının sıklıkla yaptığı, “Dünya sular altıda kalacak” açıklamalarının ardından uzmanlar gelecekte hayatta kalmanın yöntemlerini incelemeye başladı.

Seasteading Enstitüsü, 2020’de insanların yaşayabileceği bir yüzen ülke geliştiriyor. Seasteading Enstitüsü tarafından bugün yapılan ve başta The Sun, New York Times ve Daily Mail’de yer alan haberde, yüzen ülkenin çalışmalarına başlanacağı belirtildi. 2020’de Pasifik Okyanusu’nda denize açılacak yüzen ülkede ise ilk aşamada sadece 300 şanslı insan yaşayacak.

PayPal ödeme sistemini kurucularından Peter Thiel tarafından desteklenen projenin detaylarını ise Seasteading Enstitüsü’nün Başkanı Joe Quirk anlattı. Quirk, “2050’ye geldiğimizde yüzen ülkelerin sayısı 1000’leri bulacak. Buralarda insanlar kendi kurallarını koyacak ve patron, siyasetçi ve bürokratların olmadığı bir hayat sürecekler” dedi.

Quirk, hükümetlerin geçen yüzyılda kaldığını söylerken kuruluş bünyesinde çalışan uzmanların, dayanıklı ve suyun üstünde kalan yapılar üzerinde 5 yıl boyunca çalıştığını ve incelemelerin tamamlandığını açıkladı.

Sözcü 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181