Piyalarda son durum... Dolar ve çeyrek altın ne kadardan işlem görüyor?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP koalisyon için MHP ile de görüşmeli açıklamasının ardından Dolar/TL 2,76 seviyelerinden 2,78 üzerine çıktı. Analistler kurda 2.7830 seviyesinin önemli direnç noktası olduğunu belirtiyor. Gün içinde koalisyon ile ilgili gelecek açıklamaların kurda hareketliliği artırabileceği vurgulanıyor.

Saat 10:00 itibariyle EUR/USD 1,1082 seviyesine, Sepet Kur ise 2,93'e yaklaştı. Dolar karşısında gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışan TL, Euro karşısında değer kaybediyor. Dolar/TL 2,7787 seviyesinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada Dolar/TL 2,7820 ve Euro/TL 3,0840 seviyesinde güne başladı.

Pazartesi AK Parti-CHP liderleri arasında yapılan görüşmeden olumsuz sonuç çıkmaması ve tarafların Perşembe günü tekrar bir araya geleceğinin açıklanması piyasalarda iyimser bir havanın esmesine neden oldu. Haftanın ilk günün koalisyon endişeleri ve şehit haberleriyle düşen Borsa İstanbul 100 Endeksi, Salı günü yüzde 3'e yakın değer kazandı. Yılbaşından bu yana Dolar ve gelişmekte olan ülke piyasaları para birimleri karşısında aşağı yönlü hareket izleyen Türk Lirası ise, dün Çin Merkez Bankası'nın Yuan'ı devalüe etmesinin ardından gelişmekte olan para birimleri Dolar karşısındaki düşerken pozitif ayrıştı.

Yunanistan'ın uluslararası borç verenlerle üçüncü kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varması da piyasalarda olumlu karşılandı. Dün sert satıcılı seyreden Avrupa borsaları bugüne de negatif tarafta başladı.

Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) dünkü yükselişin ardında güne yüzde 1,04 kayıpla 78.887,38 puanda başladı.

ÇİN MERKEZ BANKASI'NDAN İKİNCİ DEVALÜASYON
Çin Merkez Bankası (PBOC), Yuanda son 20 yılın en hızlı devalüasyonundan sonra bir adım daha attı. Yuanın günlük referans kurunuN yüzde 1,9'a yakın düşürülmesinin ardından bugün de referans kurunu yüzde 1.62 daha düşürdü. Böylelikle iki günde Yuanınn referans kuru toplam yüzde 3,48 düştü. Kopenhag'da Danske Bank A/S kıdemli analisti Christin Tuxen; "Çin'in devalüasyon adımı, kur savaşının potansiyel olarak yeniden başlaması olarak görülüyor" dedi. 

ALTIN, ÇİN İLE YÜKSELDİ
Altın, PBOC'nin Yuan devalüasyonunun diğer ülkelerin de döviz piyasalarına müdahale edebileceği endişelerini artırması sonucu üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Bloomberg'in derlediği verilere göre altın destekli yatırım fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Pazartesi günü itibariyle 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Frankfurt Commerzbank AG emtia araştırma müdürü Eugen Weinberg; "Eğer Çin hükümeti parasını devalüe ederse, ardından yatırımcılar daha fazla altın tutma kararı alabilir. Bu nedenle bu hareket altın için olumsuz değil" dedi.

Altının satış  fiyatı 161,48, alış fiyatı ise  157,88 durumunda. Spot altının ons fiyatı 1.115,49 Dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler, 1.115 Dolar üzeri kapanışlar gelmediği müddetçe altında satış baskısı gelebileceğini belirtiyor.


Habertürk



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181