'Referandum konut satışını etkilemedi'!
Türkiye'de gündem son aylarda her ne kadar referandum olsa da, açıklanan son veriler her yıl olduğu gibi bu Mart'la da büyümesini sürdüren konut sektörünün halkın ana gündeminde yer almaya devam ettiğini gösterdi. TÜİK verilerine göre Mart ayında, konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında artarak 128 bin 923 oldu.

İstanbul 22 bin 443 konut satışı ile İlk sırada yer alırken, onu 15 bin 4 İle Ankara, 8 bin 59 ile İzmir izledi. Genel olarak ülkemizde gündemin siyasete göre belirlendiğini anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu üyesi Efe Bezci, yine de hayanormal seyrine devam ettiğine, hatta yatırımların da beklenenin çok daha üstünde olduğu bir dönemden geçildiğini kaydetti. Bu durumun özellikle konut yatırımlarına etki etmediğinin verilere de yansıdığını belirten Efe Bezci, geçen yıl rekor düzeyde 1 milyon 341 bin 453 konut satışının gerçekleştiğini belirtti. Bezci, "Rakamlar rekora ulaşabileceğimiz konusunda ümitlendiriyor" dedi.

Sabah Ankara Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181