Rönesans Holding Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ile stratejik anlaşma imzalayacak!
Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Türkiye’nin müteahhitlik ve gayrimenkul yatırım firmalarından Rönesans Holding, ortak yatırım faaliyetlerinin geliştirilmesi kapsamında önemli bir anlaşmaya vardı. Taraflar bu anlaşma ile, Rusya Federasyonu’nda önemli yatırım fırsatlarına odaklanacak. Anlaşma kapsamında, sağlık, inşaat, altyapı ve ticari gayrimenkul sektörleri öncelikli sektörler olarak belirlendi. Anlaşma, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Federerasyonu’na gerçekleştirdiği resmi ziyaretle eş zamanlı olarak imzalandı. Gerçekleştirilen işbirliği ile şirketler toplamda 400 milyon dolarlık yatırım yapabilecek.

“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YATIRIM BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, “Bu ülkede doğmuş olan bir şirket olarak, Rusya’yı her zaman en sağlam ve en önemli ülkelerden biri olarak değerlendirdik” diye konuştu. “Kurulduğumuz günden bu yana, çok farklı projeleri başarı ile tamamladık ve bu pazarda güçlü ilişkiler geliştirdik. Bu ilişkileri bir adım daha ileri götürerek RDIF ile ortaklık kurmaktan ve Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortaklığının güçlenmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” diyen Ilıcak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her iki ülkede de ortak projeleri hayata geçirmemizi sağlayacak bu işbirliğinin, hem Rusya hem de Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inancımız tam.”

Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) CEO’su Kirill Dmitriev, “Rönesans Holding ile işbirliğimizi sürdürüyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. RDIF ve Rönesans Holding olarak Rusya’daki cazip projeleri değerlendiriyoruz. Bu süreçte, Rönesans Holding’in altyapı, inşaat, sağlık, enerji ve gayrimenkul geliştirilmesi alanlarındaki deneyim ve gücünden faydalanacağız. Rusya ve Türkiye’de ortak projeler yürütmekteki bağlarımız ve deneyimimizin, iki ülke arasındaki yatırım ortaklığının güçlenmesine önemli bir katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181