Ruhsatsız daire satışına yasak ön lansmanı hareketlendirdi!
Gayrimenkul sektöründe ön lansman hareketliliği yaşanıyor. Tüketici Kanunu'nun ruhsat almadan projeden daire satışını yasaklaması gayrimenkul sektöründe ön lansman sürecini getirdi. Ruhsat alma hazırlıklarını sürdüren projeler, ruhsata kadar geçen süreci ön lansman dönemi olarak değerlendiriyor. Artık birçok şirket ruhsatı alıp resmi olarak satışa geçmeden önce bu dönemde kendi müşteri grubuna ve yakın çevresine duyuru yapıyor. Belirli sayıda konutun daha uygun fiyata satışa sunulduğu bu dönemde ön protokol anlaşması yapılarak satış yapılabiliyor. Ya da ön talep toplanarak ruhsat alındıktan sonra ilk olarak bu müşteri grubuna satışta öncelik sağlanabiliyor.

Yoğun ilgi ön talep sürecini uzattı
Sektöre bakıldığında halihazırda birçok projenin ön lansman döneminde olduğu dikkat çekiyor. Bu projelerden biride Başakşehir Emlak Konut Evleri. Başakşehir’de hayata geçen Emlak Konut Kayaşehir Evleri, 20 Mart’ta başlayan ön talep toplama sürecinde büyük ilgi gördü. Gelen taleplerin 175’i bir haftada satışa dönüştürüldü. Turyap, ön talep toplama sürecini mayıs ayına kadar uzattı.

504 daireden oluşan Başakşehir Emlak Konut Evleri’nin tamamı bitmiş ve teslime hazır konutlarından edinmek isteyenler mayıs ayına kadar 1000 TL ön talep bedeli ile Turyap’a başvuracak. Ön talep bir hafta sonra kesin talebe dönüşecek. Bir ay içinde yüzde 25 peşinat tamamlanıp; kalan bakiye nakden, defaten veya konut kredisi ile 3 ay içinde ödenecek. 8 Emlak Konut Başakşehir Evleri’nde 1+1’ler 214 Bin TL, 2+1’ler 309 Bin TL, 3+1’ler 381 Bin TL, 4+1’ler 675 Bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Ön talebe 4 bin TL’nin altında çıktı
Karden İnşaat’ın merakla beklenen Self İstanbul projesinde de ön talep dönemi başladı. Firma, Sembol İstanbul projesinin ardından aynı bölgede konumlandırdığı Self İstanbul ile aile öncelikli bir projeye imzasını atıyor. Karden İnşaat, Beylikdüzü – Bahçeşehir TEM bağlantı yolu bitişiğinde inşasına başladığı Self İstanbul projesinde lansman öncesi avantajlı fiyatlarla ön talep toplamaya başladı. 609 daire ve 60 dükkandan oluşan proje, Esenyurt ile Beylikdüzü’nün kesiştiği TEM bağlantı Otoyolu’nun bitişiğinde konumlanıyor. Ön talep dönemine özel avantajların sunulduğu projede lansmanın ardından satışların metrekaresi 4 bin TL’den başlayacağı belirtildi.Projede balkonlu 1+1, ebeveyn banyolu 2+1, süit odalı 3+1, 4+1 konut tipleri ile çatı dubleksler yer alıyor.

Ailelere öncelik veriyor
Maksem Grup’un Atakent’te konumlandırdığı Bulvar Atakent projesinde de ön talep toplama dönemi başladı. Lansman öncesi avantajlı fiyatların sunulduğu projede dairelerin metrekaresi 5 bin 780 TL’den başlarken, projenin aile öncelikli olduğu belirtiliyor. Başakşehir’de Bulvar İstanbul projesini hayata geçiren Maksem Grup, Bulvar Atakent’i ise Oğuzkağan ortaklığıyla yapılıyor. 5 blokta toplam 391 konut, 26 ticari ünite ve kreşten oluşan projede; büyüklükleri 110 ile 184 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. Projenin 2018’de teslim edilmesi planlanıyor.

Leyla İlhan / Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181