Şekerlisoy Athena markasıyla yatırıma Mersin'den başladı!
Asıl iş kolu ilaç olan ve bu alanda uluslararası piyasalarda ilaç alım satımı ile Türkiye merkez olmak üzere ihracat yapan, önemli bir tedarikçi olan Şekerlisoy Topluluğu, 'Athena' markasıyla gayrimenkul sektörüne adım attı. Daha önce yaptıkları ufak çaplı işlerle inşaat sektörünü tanıdıklarını belirten Topluluğun genç CEO'su Onur Şekerlisoy, markanın ilk halkasını Mersin'de hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti. Türkiye'nin 40 yaş altı en başarılı 25 CEO'su arasında gösterilen Onur Şekerlisoy, projeye 100 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi. Metrekare fiyatlarının 1200 euro'dan başladığı projede, 650 yataklı bir otel ve 174 rezidans daire bulunuyor.

'Kar marjı yüksek'
İlaç sektöründe yüzde 2-3 kar oranlarıyla çalıştıklarını anlatan Şekerlisoy, "Gayrimenkulde ise bu oranı 1015 olarak alanlar var. Bana yüzde 5 deseniz bile çok mutlu olurum. O yüzden en iyi malzemeyi, en iyi ürünleri kullanmaktan çekinmedik. Biz hep az kazanca çok iş yapmaya alışkınız. Ayrıca tarım, inşaat, turizm, enerji gibi kollarda yatırımlarımız vardı. Yeniden yatırımlarımızı çeşitlendirmek istedik" diye konuştu. Turizm ve inşaata yoğunlaşarak büyümek istediklerini belirten Şekerlisoy, bu nedenle projeleri karma olarak hayata geçireceklerini ve 'Athena' markasını kullanacaklarını söyledi.

'Başka bir İstanbul'
Mersin'de yükselecek projenin hem bir koy hem de orman içinde olduğunu anlatan Şekerlisoy, proje içindeki mandalina bahçelerini de koruyarak projeye kazandırdıklarını ifade etti. Şekerlisoy, bölgenin yerli yatırımcı için çok önemli bir alan olduğunu kaydederek, "Proje ilerisindeki halk plajını görmeniz lazım. Aylarca yer yok. Tüm otel, pansiyon her Duygu Erdoğan yer dolu. Antalya'nın Bodrum'un kitlesi Ruslar, İstanbullular. Ama Elazığlı Niğdeli gidecek yer arıyor. Bu anlamda yerli turistin gözdesi Mersin diyebiliriz" dedi. Burada İstanbul'un bir alternatifini oluşturacaklarını anlatan Şekerlisoy, "Ancak burada karmaşa olmayacak. Mesela tesisin yapısı bozulmasın diye 'satmama hakkımı' da kullanıyorum. 2'den fazla aynı kişiye daire satmıyoruz. Burada güzel bir yaşam alanı oluşturma derdindeyiz" dedi.

Duygu ERDOĞAN/Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181