Sektör temsilcileri 2 bakanla yeni imar yönetmeliğini görüştü!
İnşaatın kurallarını baştan yazan 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin yayımlanmasının ardından tepki gösteren inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile dün bir araya geldi. Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşme 2 saat sürdü. KONUTDER, İNDER ve GYODER'in önderliğindeki sektör temsilcilerinin katıldığı toplantının gündem maddeleri arasında yeni imar yönetmeliği, kentsel dönüşüm ve gayrimenkul sektörünün önünü tıkayan sıkıntılar bulunuyor.

500 BİN KONUT DÖNÜŞECEK
Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, "Sayın Maliye Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve beraberindeki heyetle birlikte yeni yönetmelik ve sektörün önünü tıkayan konularla ilgili bir görüşme yaptık. Maliye Bakanlığı tarafından sektörümüzü rahatlatacak adımlar yakın zamanda atılmıştı. Bu görüşmeden sonra da sektörümüzün önemli sıkıntılarının aşılacağına inanıyorum" dedi. Başkan Elmas, "Yapılan hamlelerle senede 500 bin konutun dönüşmesi hedefleniyor" diye konuştu.

DİNAMİK BİR SİNERJİMİZ VAR 
GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise "Başka hiçbir sektör ve bakanlık arasında bu kadar dinamik bir sinerji olması mümkün değil. Bu sinerji de sektörümüz için olumlu bir tesir uyandıracak" dedi. Daha önceki görüşmelerinde sundukları raporu tekrar bakanlığa ilettiklerini kaydeden Başkan Yetgin, interaktif bir şekilde özellikle yeni yönetmelik konusunun üzerinden tekrar geçildiğini anlattı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da toplantının her iki taraf için de olumlu geçtiğinin altını çizerek, inşaat sektöründe iki bakanlı çalıştay yaptıklarını ifade etti.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181