Sektörden 'Aile Kredisi' önerisi!
Emlakçılar, kredi ya da kredi kartı geçmişi olmadığı için bankalardan kredi çekemeyen ve bankalar ile daha önce sorun yaşayan vatandaşlara yönelik kişiye değil, haneye ya da aileye kredi verilmesi önerisinde bulundu. Emlakçıların 'Aile Kredisi' önerisine destek veren gayrimenkul sektörü temsilcileri de talebin hayata geçmesi halinde konut satışlarında hareketlilik olacağını belirtti. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, kredi ve kredi kartı ödemelerini aksattığı için bankalarda çok sayıda sabıkalı vatandaş olduğuna işaret ederek "Konut almak isteyen vatandaşlar için aslında bir sicil affı bekliyoruz. Şu ana kadar kredi ve kredi kartı kullanmayan vatandaşlar da Kredi Kayıt Bürosunda kaydı çıkmadığı için kredi alamıyor. Bu vatandaşlara ve daha önce banka ile sorun yaşamış olanlara bir çözüm gelmesi lazım. Adama krediyi vermedikten sonra faiz düşse ne olacak?" dedi.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun da söz konusu modelin bankaların ticari durumu ile ilgili olduğunu belirterek, "Bankaların yeniden yapılandırma anlamında bu tür borçlulara bir ödeme kolaylığı göstermesi, faizleri silmesi gibi bir sürü model hayata geçirilebilir. Böylece en azından ödeme imkansızlığına düşmüş kişilere bir ödeme kolaylığı getirilmiş olur. Yalnız burada risklerin iyi analiz edilmesi gerekir"dedi.

SATIŞLARA OLUMLU YANSIR
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise hane kredisinin son derece olumlu bir talep olduğunu ifade ederek, Türkiye'de aile arası dayanışmanın büyük önem taşıdığını, dayanışmanın konut kredisi ödemesinde de görüldüğünü kaydetti. Ağaoğlu "Bankaların hane kredisi çıkarması son derece olumlu. Satışlara son derece önemli katkı sağlar diye düşünüyorum. Modelin hayata geçmesi durumunda İstanbul Emlakçılar Odasının ilk etapta gelecek 100 bin talebine katılıyorum" dedi.


Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181