Sektörden güçbirliğine devam mesajı!
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye ekonomisinin dinamosu olma görevini her şartta yerine getiren inşaat sektörünün, siyasi ve ekonomik şartlar ne olursa olsun faaliyetini devam ettireceğini söyledi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü ile devletin el ele vererek işbirliği yaptığını dile getiren Durbakayım, "Yine güç birliği yaparak "güçlü ekonomi"ye sahip olunduğunu göstereceğiz. Kredi notunun düşürülmesinin sektöre çok fazla olumsuz bir etki yaratmasını beklemiyoruz. Zira bugüne kadar hep dile getirdiğimiz gibi her dönemde en iyi yatırım aracı olan gayrimenkulun bu vasfını devam ettireceğine inanıyoruz. Sadece bu karar sonrasında yabancı yatırımcıların bir süre beklemeye geçeceğini, sonrasında tekrar konut alım ve sektöre yatırım yapacaklarını düşünüyoruz" dedi.

Bireysel tasarruflar artıyor
Kararın siyasi olduğuna vurgu yapan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Türkiye'nin ekonomisinin sağlam temellere dayandığını söyledi. Cok sayıdaki iç ve dış şoklara rağmen ekonomik büyümenin sürdüğünü belirten Kabadayı söyle konuştu; "Bu yıl yatırım ortamının iyileştirilmesi ve bireysel tasarruf artısı gibi reformların hayata geçirildiğini gördük. Bunlar son derece önemli reformlar. Kredi değerlendirme kuruluşlarının politik kararları sonrası reformlara hız kesmeden devam etmek ve mali disiplini korumak en doğru yol olacak."

Yatırımlar öne çekildi
Kararın objektiflikten yoksun olduğunu belirten Nef icra Kurulu Başkanı Erden Timur da, dünya ekonomisinin yavaşladığı bir dönemde yılın ilk 6 ayında Türk ekonomisinin yüzde 3,9 büyüdüğüne dikkat çekti. Timur, "Kararın objektif olmadığını gösteren 3 güçlü nedenimiz var. Birincisi büyüyoruz, ikincisi düşen cari açığımız ve fazla veren bütçemiz var. Tasarruf oranları ve mali disiplin açısından Türkiye'nin çok iyi bir noktada olması da üçüncü neden" şeklinde konuştu. Timur, bundan sonra iş adamı olarak yatırımlarda cesur davranmaları gerektiğini de dile getirerek, 15 Temmuz öncesi 2016 için planda olmayan yeni projeleri erkene çekme kararı aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181