Sektörün patronları 'Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'nde değişikliği yorumladı!
Gayrimenkul projesinin, yatırımın başında küçük paylara bölünüp belli bir kısmının satın alınmasına imkân tanıyan ve konutta yeni bir dönem başlatan gayrimenkul sertifikasında tıkanan noktaların önü açıldı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği"nde değişiklik yapılmasına dair tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikler kapsamında, halka arz yoluyla yapılan ihraçlarda fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerde bulunulması ve ihraçtan elde edilen fonun tamamının doğrudan ihraççıya aktarılabilmesinin önü açıldı.

ZIRH OLACAK
İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, tebliğide yapılan değişikliğin bir yandan yatırımcıya yeni koruma zırhı getirirken, diğer yandan halka arz yapan firmaya sağlanacak nakit kaynağının daha fazla akmasına izin vereceğinin altını çizdi. Durbakayım, "SPK'nın ekonomik veya siyasi nedenlerden dolayı fiyat dalgalanmalarına karşı önlem alması, yatırımcıyı teşvik edecektir. Bunun yanı sıra sermaye piyasalarında istenmeyen spekülatif veya manipülatif hareketlere karşı bir zırh oluşturacak ve yatırımcıyı koruyacaktır" dedi. Durbakayım, ihraççıya doğrudan aktarılacak fon oranının yüzde 10'dan 25'e yükseltildiğini belirtti. Gayrimenkul sertifikası tebliğinde yapılan değişikliğin sektör açısından son derece olumlu bir adım olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin ise, "Sektörün finansmanını da genişletecek yeni düzenlemeyle gayrimenkulün tabanı milyonlarca insana açılacak" diye konuştu.

SEKTÖR İVME KAZANACAK
Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, son hamleyle sistemdeki tıkanıklığın açılacağını belirterek, "Yeni kaynak girişi olacak. Bu da sektöre ivme kazandıracak" dedi.

GÜNÜN FIRSATI
Nuhoğlu'ndan 300 milyon liralık satış

Nuhoğlu İnşaat, son gerçekleştirdiği kampanya ile ekimden bu yana toplam yatırım değeri 2.4 milyar TL olan Yenitepe Kadıköy, Yenitepe İzmir, Marinera Çeşme ve Cubes Ankara projelerinden kısa sürede 300 milyon TL değerinde daire satışı gerçekleştirdi. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu "Bu satışlar tüketicinin hem Nuhoğlu İnşaat'a hem de ülke ekonomisine duyduğu güvenin göstergesi" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181