Sektörün uzmanları Bahçeşehir'i yorumladı!
İstanbul'un ve Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak bilinen Bahçeşehir, yapılaşma sürecinin hız kazandığı günümüzde çevresini büyütmeye devam ediyor. Ispartakule'den Esenyurt'a kadar olan bölge, Eston'dan Kuzu Grup'a, Sur Yapı'dan Garanti Koza'ya kadar markalı konut üreticilerinin proje üssü konumunda. Orta ve üst gelir grubuna yönelik konut ve villa projeleri ile öne çıkan bölgede 22 yeni proje hayat buluyor

Türkiye'nin ilk uydu kenti olan Bahçeşehir 1994 yılında Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak hayat bulduğunda kimse bugün gelinen noktayı tahmin edemezdi. Süzer Ailesi'nin çiftliğinde İstanbul'un kent merkezinden uzak yeni bir yaşam alanı olarak tasarlanan Bahçeşehir, Mesa-Nurol'un geliştirdiği projeler ile tanında. Günümüzde Eston'dan Kuzu Grup'a, Sur Yapı'dan Garanti Koza'ya kadar markalı konut üreticilerinin proje üssü konumunda.

Bahçeşehir, 2005 yılından itibaren Ispartakule bölgesi ile beraber ikinci büyük yapılaşma sürecine girmiş bulunuyor.1990'larda Emlak Bankası aracılığıyla yapılan toplu konut projelerine bugün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO) aracılığı ile devam ediliyor. 

TOKİ ve Emlak Konut GYO bölgede bulunan boş arsalarını kaynak geliştirme projeleri kapsamında gelir paylaşımı yöntemi ile özel şirketlere ihale ederek değerlendiriyor. Bahçeşehir'in en yüksek noktası olan Ispartakule'de İstanbul'a iki yeni şehir projesinin Avrupa ayağında yepyeni bir kent yaratılıyor. Bölgede yükselen projeler yüzme havuzu, spor alanları, fitness salonu, yürüyüş alanları, sosyal tesisleri ile dikkat çeken projelerden oluşuyor.


TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya: Planlı yapılaşmasıyla öne çıkıyor
"Bahçeşehir-lspartakule bölgeleri planlı yapılaşmaları ile dikkat çekiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun da bölgeye yakın olması ile bölgede yer alan markalı konut projeleri daha da tercih edilir hale geldi. Bölgedeki büyük ölçekli kamu yatırımlarının beraberinde markalı konut projelerinin de sayısı her geçen gün artıyor. Bölge kamu yatırımları, modern kent dokusuna sahip planlı şehirleşmesi ile öne çıkmaya devam edecek."

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: Yeni projeler kazandıracağız
"Avrupa Yakası'nın modern kent dokusuna sahip Ispartakule bölgesi, planlı kentleşmesi ve modern şehirleşmesi ile ön plana çıkıyor. Kamu yatırımlarının artması ile bölge her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Ispartakule'de 220 milyon TL yatırım değeri olan Bahçeyaka projemizin satışına ve inşasına devam ediyoruz. Projemiz 21 dönüm arsa alanı üzerinde 7 blokta 327 daire ve ticari alandan oluşuyor. Projemiz, ticari alanları, peyzajı, sosyal alanları, spor salonları, bisiklet yolları, oyun vadisi, koku tarlaları, meydanları ile hem yatırımcı hem oturumcuya hitap ediyor. Gelişimine hızla devam eden Ispartakule bölgesine önümüzdeki dönemde de yeni projeler kazandırmayı hedefliyoruz." 

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep: Cazibe merkezi oluyor
"Yeni Şehir olarak da adlandırılan Ispartakule her geçen gün değer kazanıyor. Devlet yatırımlarının yer aldığı Ispartakule'de şu ana kadar 5 bin 500 konut ürettik ve Bizim Evler markalı 7. projemizi de birkaç ay sonra teslim edeceğiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Üçüncü Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, yüksek hızlı tren, metro durağı gibi projelerin kesişim noktasında yer alması Ispartakule'yi cazibe merkezi haline getiriyor. Burası oturum ve yatırım için ideal bir bölge. İhlas Yapı olarak önümüzdeki dönemde de aile öncelikli yüksek standartlarda yaşam sunan projeler üretmeye devam edeceğiz."

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt: Lansmana hazırlanıyoruz
"Bahçeşehir son 15 yılda planlı bir şekilde büyüyerek örnek bir uydukent oldu. Kanal İstanbul projesinin başlangıç noktasına 3 km uzaklıkta yer alan Ispartakule ise bölgenin en hızlı gelişen yerlerinden biri konumunda. İstanbul'un yükselen ve her geçen gün değerlenen bölgelerinden biri olan Bahçeşehir'de yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde büyük bir projenin lansmanına hazırlanıyoruz. Yakın zamanda satışa çıkacak olan projemizi Bahçeşehir'de inşa edeceğiz."

İndergi Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181