Sektörün uzmanları konutta faiz indirimini yorumladılar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara konut kredisi faizlerini düşürme çağrısı yapmıştı. Bu çağrının üzerine bazı bankalar indirim yoluna gitti. İnşaat sektörü için çok önemli bu gelişmeyi inşaatın güçlü isimleri değerlendirdi.

GYODER BAŞKANI AZİZ TORUN
GYODER olarak 1 Ağustos'ta başlattığımız 'Gayrimenkul'de Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası büyük ilgiyle sürüyor. Bu kampanya kısa sürede sektörde büyük hareketlilik yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve GYODER'in çağnlanna uyarak bankaların faiz indirimi yapması da oldukça önemli ve iyi niyetli.

POLAT HOLDİNG BAŞKANI ADNAN POLAT
Cumhurbaşkanımızın bankalara yaptığı çağrı ve bazı bankaların konut kredisi faiz oranlarını indirmesi güzel gelişmeler. Şimdi sıra diğer bankalarımızda. Onlara da "Gelin, bu seferberliğe katılın, bizimle aynı yolda yürüyün, elele ekonomiye can verelim" diyoruz.


ORTADOĞU GRUP İCRA KURULU BAŞKANI MEHMET GÜR:
Faiz indirimine tüm bankalann da katılacağına inanıyorum. Bu sayede piyasa çok hareketlenecek. Faizlerin aylardır yüzde l'in üstünde olması sektörü durgunlaştırıyordu. Buna rağmen fedakarlık yaparak faizleri yüzde 0.70'e indirdik. Bankalardan da faiz indirimiyle bize destek vermelerini bekliyorduk. 

MAR YAPI BAŞKANI MÜNİR ÖZKÖK:
GYODER öncülüğündeki kampanyanın ardından bankalann konut faizlerini indirmesi sektörü olumlu etkiler. Bankalann konut faizlerini indirmesiyle hareketli günlerin bizi beklediğini söyleyebilirim. Mar Yapı olarak GYODER kampanyasını daha ileri götürerek ekstra indirim de yaptık. Basın Ekspres Yolu ve Bayramoğlu'ndaki projelerimizde ekstra yüzde 5 destek indirimi yapıyoruz.

EGE YAPI BAŞKANI İNANÇ KABADAYI:
Bankaların faiz indirimi, gelişen ekonomimizin çarklanna ihtiyacı olan ivmeyi kazandırdı. Bu adım hem mevcut yatıranlara moral verecek hem gelecek yaünmlar için fırsat oluşturacak. Bankalanmızın indirime gitmeleri, özellikle sektörümüze olan güvenin göstergesi. Bu hareketlenmenin tüm bankalar nezdinde dikkate alınmasını temenni ediyoruz.

WeHALİÇ ILGIN İNŞAAT BAŞKANI HALİL YANMAZ:
Sektör, uzun zamandır beklediği düşük faizli günlerine geri dönüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına bankalar kayıtsız kalmadı. Türkiye'de konutlann büyük bölümünün kredi ile alındığı düşünüldüğünde, faizdeki en küçük indirim bile sektörü canlandıracaktır. Türk toplumunun yüksek morali ve direnci, kredi faizlerinin de psikolojik direncini kırmayı başardı.

KUZU GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÖZEN KUZU
Bankalardan gelen faiz indirim haberleri, Türk ekonomisinin canlanması için çok değerli. Bankalardan bu yönde adım atıldığını görmek hem sektör hem de konut alıcıları için pozitif bir gelişme. Vatandaşların konut alması için her sektörün fedakarlık yaptığını görmek memnuniyet verici.

GÜL PROJE BAŞKANI ALİ GÜL:
Bankalardan birbiri ardına faiz indirimi açıklamalan geliyor. Bu hem ülke ekonomisinde hem de sektörde büyük canlanma yaratacak. Faiz oranlan, konut satışlannı hareketlendirmek için en önemli faktörlerden biri. Konut kampanyalanyla sektörde ciddi bir hareketlenme var. Bankalardan gelecek destekle bu hareketlenme artarak sürecektir.

DAĞ MÜHENDİSLİK BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN DAĞ:
Sadece inşaat firmalarının ve hükümetimizin desteğiyle değil, bankaların da konut faizlerini indirmeleri gerektiğini vurgulamıştık. Bankaların indirimiyle yatırımcıların üzerindeki faiz yükü azalacak. Vatandaşlarımız daha kolay ev alabilecek. Ekonominin lokomotifi inşaatın desteklenmeye devam etmesiyle hem konut satışları artacak hem de yatırımlar sürecektir. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181