Sıfır daire fiyatları Ağustos ayında arttı!
Mortgage Uzmanı Garanti desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER raporuna göre Türkiye genelinde Ağustos ayında Yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0.75 oranında artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre ise yeni konutların fiyat artışı %7.24 oranında ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise %61.40 oranında gerçekleşti.

İstanbul Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde ise Ağustos ayında %0.69 oranında artış gözlenirken; İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde ise fiyat artışı %0.90 oranında oldu.

Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 7.5 puan daha fazla artış göstererek fiyatlarını yükseltti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181