Sinpaş, OSWE ticaret ve lojistik kompleksinde hedef büyüttü!
Gayrimenkul sektöründe 44 yılı, ticari gayrimenkul alanında ise 30 yılı geride bırakan Sinpaş, 2013 yılında yüzde 20 doluluk oranıyla İngiliz emlak şirketi Segro Real Estate'den 60 milyon euroya satın aldığı OSWE ticaret ve lojistik kompleksinde hedef büyüttü. OSWE'de 200 bin metrekare ilave yapılaşma hakları bulunduğunu belirten Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, fizibilite çalışmaları yaptıklarını, bölgede OSWE altında teklif verdikleri iki gayrimenkul olduğunu da söyledi. OSWE'yi zarardan kâra geçiren Sinpaş, kiracı sayısını 4 yılda yüzde 641, kira gelirini yüzde 306 artırdı. 242 bin 399 metrekare alan üzerinde bulunan ve 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip OSWE'de ofis, depolama, lojistik, TV stüdyosu, AVM ve eğlence merkezi gibi farklı konseptlerde 20 bina bulunuyor. Kiralama yaptığı ticari gayrimenkullerde 1 milyon 700 bin metrekareye ulaan şirketin aylık kira geliri yaklaşık 14 milyon lirayı buluyor. Çelik, ekonomiye yön veren birçok sektöre kiralama yapınca ekonomik gidişatı da gelen taleplerden ölçebildiklerini söyledi.

YABANCI TALEBİ ARTTI
Sene başında özellikle yabancı yatırımcıların alan küçülttüklerine dikkat çeken Çelik, "Sene başında küçülme talebi almıştık. Ancak onlar da küçültme öncesi kiraladıkları metrekarelerin üzerine çıktı. Son çeyrekte tek başına 6 bin metrekare ek alan talep eden yatırımcımız da oldu" bilgisini verdi.

HEDEF YÜZDE 95 DOLULUK ORANI
Satışı devam eden projelerde 1 milyon metrekarelik yatırımları olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu; "Planladıklarımız ise 2 milyon 500 bin metrekare civarında bulunuyor. Yurtiçinde İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Bilecik, Eskişehir, Niğde, Muğla'da; yurtdışında ise Riyad, Cidde, Frankfurt'ta çalışıyoruz. Her alanda en iyiyi hedefliyoruz. Yeni hedefimiz tüm ticarilerde yüzde 95 doluluk oranını yakalamak."

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181