Şişli aidat rekortmeni!
Lüks sitelerdeki aylık aidatlar ise ev kiralarıyla yarışıyor. Lüks sitelerin 3 bin lirayı bulan aylık aidatları, birçok semtteki ev kiralarını da solluyor. Metrekare basına en yüksek aidatlar da İstanbul'da bulunuyor.

Metrekare başına 19 lira
Megakentte yeni yapılmış bir evde ısınma bedeli hariç aidatlar 300 liradan başlıyor. Şehir merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 3 bin liraya kadar çıkıyor. Kira parası kadar olan aidatlar, ev satarken de çalışmasına göre; aidatlarda ipi göğüsleyen İstanbul'u, Ankara izliyor. İstanbul'da metrekare başına en yüksek aidat 18.83 lira iken, Ankara'da 16 lira. İzmir'de en yüksek aidat bedeli ise metrekare basına 4.3 lira olarak hesaplandı. 100 metrekare bir evin maksimum aylık aidat bedeli İstanbul'da bin 800 lirayı, Ankara'da bin 600 lirayı aşıyor.

Şişli ilk sırada
Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul'un ilçelerinde metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Silivri metrekaresi 1 lira ile en düşük değere sahip. Şişli ise metrekare basına 18.83 lira ile en yüksek aidat değerine sahip ilçe. Şişli'de aidatların ortalaması 6.43 lira düzeyinde bulunuyor.

İstanbul'daki yüksek aidatlı bazı lüks siteler şöyle:
Alkent 2000: Büyükçekmece Gölü kenarındaki Alkent 2000 sitesi, 3 fazdan oluşuyor. Evlerin aidatları 750 TL'den başlıyor, 2 bin 800 TL'ye kadar çıkıyor.
• Çiftçi Towers: Zincirlikuyu'da inşaatı devam eden 45 katlı çift bloktan oluşan Çiftçi Towers'ta 3+1 dairenin aidatının bin dolar olacağı açıklandı.
• Zorlu Center: Zincirlikuyu'daki rezidansta 300 metrekare dairenin aidatı bin dolar.
Sarıkonaklar: Etiler'deki sitede 2+1 dairenin aidatı bin 100 TL, 5+1 dairenin ise 2 bin 500 TL.
• Akmerkez Residence: Etiler 1 + 1 dairenin aidatı bin 300 TL, 4+1 dairenin ise 2 bin 500 TL. 

Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181