Sur Yapı'dan Katar'da yüzde 100 ön talep anlaşması!
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Doha'daki Expo Turkey by Qatar Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Gelecek dönemde yabancıya konut satışının Türkiye için önemli bir gündem maddesi olacağını belirten Elmas, Sur Yapı olarak fuarda 10 milyon TL civarında bir sipariş aldıklarını ve bunu önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Fuara 13 projeyle katıldıklarını bildiren Elmas, "Katar'da yapılan fuara ilginin daha iyi olabileceğinden eminiz. Bunun için resmi desteğin de sağlanması gerekiyor. Türkiye'nin bu tür yurtdışı etkinliklerde işadamlarına gösterdiği desteği özellikle Ortadoğu ve Körfez gibi ülkelerde daha da artırması gerekli. Çünkü, buradaki devlet erkanı, mütekabiliyet kuralına çok dikkat ediyor" dedi. Türkiye'den hangi seviyeden resmi katılım varsa, diğer taraftan da aynı katılımın gerçekleştiğini belirten Elmas, "Fuar genel olarak iyi geçmesine rağmen bu tarz bir üst düzey katılımın olmasıyla verimin artacağına inanıyorum. Fuarın duyurulması konusunda da daha gayretli olunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, tanıtım konusunda yapılan küçük bir çalışma bile geri dönüşü sağlıyor. Biz, 100'ün üzerinde ön talep anlaşması yaptık" diye konuştu.

Yabancıya konut satışı artacak
Gelecek dönemde yabancıya konut satışının Türkiye için önemli bir gündem maddesi olacağını belirten Elmas, "Katar nüfusu çok olmayan ama gelir seviyesi ve yatırımcı profili son derece yüksek bir ülke. Burada ciddi portföy yatırımcıları var. O yüzden bu fuarda binlerce insanı ağırlamayı hedeflemedik. 10 tane bile nitelikli yatırımcı edinebilirsek bizler için ciddi imkânlar olacağını düşünüyoruz" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181