Sur Yapı'dan yüzde 40 ciro artışı hedefi!
Türkiye ekonomisine paralel olarak son 5 yılda hızla büyüyen gayrimenkul sektörüne önümüzdeki dönemde de markalı projeler imza atmaya devam edecek. 2010-15 arasında ortalama yüzde 9.3 büyüyen inşaat sektörü, genel ekonomiye yüzde 4.5 katkıda bulunarak bu konudaki ağırlığını bir kez daha kanıtlamış oldu.

KONUT İHTİYACI GİTTİKÇE ARTIYOR
Artan göçlerle konut ihtiyacının gittikçe yükseldiği İstanbul'da kentsel dönüşüm gibi gelişmelerin yatırımları hızlandırdığını anlatan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, dünyada ilk 20 ekonomi arasına giren Türkiye'nin istikrarlı büyümesine güvendiğini belirtti. Elmas, "77 milyon olan nüfusumuzun da 2023'te yaklaşık 85 milyona ulaşması bekleniyor. Buna bağlı olarak nitelikli konut ihtiyacı İstanbul gibi metropollerin yanı sıra Anadolu şehirlerinde de artıyor ve pazar giderek büyüyor. Ayrıca kentsel dönüşüm ve yeni pazarlardaki büyük ölçekli kamu yatırımları da sektörü büyütecek etkenler olacak" dedi.

500 MİLYON LİRALIK CİRO
Sur Yapı olarak seçimler, siyasi belirsizlik ve dolar kurunun yükselişi gibi etkenlere rağmen 2015'i hedeflerin üzerinde, 500 milyon TL'lik ciroyla kapatacaklarını söyleyen Altan Elmas, Türkiye'nin önündeki 4 yıllık seçimsiz süreci büyüme ve kalkınma ile değerlendireceğini, sektör olarak bu ivmeyi artıya çevireceklerini ifade etti. Sur Yapı olarak tüm hazırlıklarını buna göre yaptıklarını vurgulayan Elmas şöyle konuştu: "2016, Sur Yapı için yatırım ve büyüme yılı olacak. Nisan 2016'ya kadar toplamda 2.2 milyar liralık projede bin 844 konut ve ofis projesinin lansmanını yapıp satışına başlamayı planlıyoruz. Birçoğunun temeli atılacak, İkisi Sancaktepe'de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli'de 6 yeni projeye başlayacağız. Bunun yanı sıra Beykoz'da, Ataşehir'de, Gaziosmanpaşa'da ve Ümraniye'de dört adet kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarını sürdürüyoruz."

SÜRPRİZ PROJELER GELECEK
Elmas, planlanan projelerin yanı sıra sürpriz projeler de gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. 2016'da hem ofis, AVM ve konut projelerine hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizen Sur Yapı'nın patronu Elmas, "2016'da konut satışında yüzde 40 ciro artışı hedefliyoruz" dedi.

ŞİRKET SAYISI 30 OLDU
Sur Yapı'nın yatırımları gayrimenkulle sınırlı değil. Enerji de grubun radarındaki alanlardan. Enerji sektöründeki ilk yatırımlarına Aksu Hes'te Mart 2014'te başladıklarını belirten Altan Elmas, bu alandaki 6 yatırıma hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti. Elmas, grubun 2023 yılına ilişkin hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Firma olarak 2023 hedefimiz her yıl yüzde 40 oranında büyümek. İnsan odaklı pazarlama anlayışı ile hareket edip, insanımızın kaliteli ve katma değerli yaşam alanlarına erişimini sağlamaya gayret ediyoruz. Şu anda enerji, taahhüt, alışveriş merkezi, ofis ve konut projelerinden oluşan yatırımlarımızla yaklaşık 30 şirketli bir gurup haline geldik. Bu vizyonla kaliteden ödün vermeden, sürdürülebilir büyümeyi hedefliyor 2016'ya toplam değeri 2.2 milyar lirayı bulan konut ve ofis projeleriyle girmeye hazırlanan Sur Yapı, ekonomide istikrara güveniyor. Şirket 2023'e kadar yıllık yüzde 40 büyüme hedefliyoruz." 

Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181