Sur Yapı, en az 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihracına hazırlanıyor!
Sur Yapı, 2018 yılında en az 3 projesinde gayrimenkul sertifikası ihracına hazırlanıyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, önümüzdeki yıl Antalya Kepez'deki 19 bin birimden oluşan dev kentsel dönüşüm projesi ve İstanbul'da 2 projede olmak üzere 3 projede en az 200 milyon TL değerinde gayrimenkul sertifikası ihracı planladıklarını söyledi. Sur Yapı'nın devam eden toplam 23 bin 400 konutluk 17 projesi olduğunu hatırlatan Elmas, 2018'de diğer projeler için de sertifika ihracı yapmayı planladıklarını bildirdi. "2018 yılı bizim için üretim yılı olacak" diyen Elmas, "2017'nin ilk 6 ayında her ay 1 proje hayata geçirdik. Önümüzdeki yıl öncelikli olarak projelerimizdeki konutların üretimine odaklanacağız" diye konuştu. 2017 yılını planladıkları gibi yaklaşık 1 milyar TL ciro ile kapatmaya hazırlandıklarını ifade eden Elmas, 2018'de firmanın cirosunu yüzde 25-30 oranında artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Elmas, gelecek yıl aynı zamanda yabancıya satışları artırmak için yurtdışında çeşitli bağlantlar kuracaklarını da söyledi. Elmas, gelecek yıl Ümraniye ve Sancaktepe'de 2 projeye başlamayı planladıklarını anlattı. Elmas, 2018'de ayrıca Ümraniye'deki Metrogarden AVM'yi de yüzde 50 büyüteceklerini ifade etti.

'DÖNÜŞÜMDE YER ALMAK İSTİYORUZ'
İnşaat sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Sur Yapı, bugüne kadar 30 binden fazla insanı ev sahibi yaptı. Firmanın bu alandaki tecrübelerini kentsel dönüşüm projelerinde kullanmayı istediklerini belirten Elmas, "En önemli ve acil ihtiyaç duyduğumuz değişimi yaşam alanlarımızda yapmamız gerekiyor. Çünkü deprem fay hatlarının oluşturduğu risk nedeniyle zaman, çok hayati, çok değerli" dedi. 

'MALİYETTEKİ ARTIŞIN YÜZDE 10'U DEMİRDEN'
Altan Elmas, 2017'de sektörü en çok zorlayan ve 2018'de de sektörü en çok zorlayacak konuların başında inşaat demirindeki fiyat artışının geldiğini söyledi. Şubat ayında bin 400 TL olan demir fiyatının 2 bin 700 TL'ye kadar çıktığını anlatan Elmas, "Demirin inşaat maliyetlerindeki payı yüzde 20'ler civarında, inşaat maliyetleri bir yılda yüzde 22 oranında arttı. Bunun yüzde 10'luk kısmı sadece demir fiyatlarından kaynaklandı. 1 metrekare inşaatta kullanılan demirin fiyatı geçen yıl ortalama 140-150 TL civarındayken bu yıl bu fiyat 300 TL mertebelerine kadar çıktı" diye konuştu. 

ANTALYA'DA 70 BİN KİŞİLİK YENİ ŞEHİR
Sur Yapı, Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda, 19 bin konut, home ofis, dükkân ve diğer üniteleriyle dev bir şehir kuruyor. Proje tamamlandığında yaklaşık 70 bin kişinin yaşayacağını belirten Elmas, "Öncelikle hak sahiplerinin evlerini teslim edeceğiz. Toplamda ise 19 bin konutu 8 yıllık bir süreçte tamamlamayı hedefliyoruz. Her yıl için 5 bin kişinin istihdam edileceği projenin yatırım değeri 8 milyar TL'yi buluyor." Projedeki 1+1 daireler 107 bin TL, 2+1 daireler 199 bin TL, 3+1 daireler 295 bin TL ve 4+1 daireler ise 460 bin TL'den başlayan peşin fiyatlarla satışa sunuldu. 

Erdem Aktürk / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181