Taca İnşaat 5 yılda 5 otel açacak!
Türkiye'nin yanı sna bnçok ülkede inşaat işleri yürüten Taca İnşaat, turizm sektörüne İstanbul'dan giriyor. İstanbul Karaköy'deki Halkbank binasını 20 yıllığına küalayan firma, 121 odalı butik bir otel açmayı planlıyor. 20 yü soma Halkbank'a devrini gerçekleştirecekleri bina için projelendüme çalışmalarını yaptıklarını tfade eden Taca inşaat Yönetim Kurulu Başkam Tayyar Akkurt, binada güçlendirme yaptıklarını söyledi. Binanın dış cephesinin modern ve klasik arasında olacağının altım çizen Akkurt, "Tarihi dokuya uygun bü bina olacak. Taş giydnmeli bü dış cephe yapmayı plannyoruz. Gelecek yıl Temmuz ayında hizmete açmayı hedefliyoruz. Doğru fiyata iyi hizmet vereceğiz. 5 yıldız hizmet veren 4 yıldızlı bir otel olacağız. Hizmetimiz üst segment, fiyatlarımız ise düşük olacak. Binanın güişinde ve üst katında kafe restoranlar yer alacak" diye konuştu.

HEDEFİMİZ YURTDIŞI
Daha önce Türkiye'de 9 otelin inşaat işini yaptıklarım düe getiren Tayyar Akkurt, turizm sektöründeki yatırımlarında Summer Turizm firması ile ortaklık yaptıklarını söyledi. Yurtdışından turist getiren bir operatör olan Summer Turizm'in otelcilik alanındaki tecrübesinden yararlanacaklarım belüten Akkurt, "Gelecek 5 yüda 5 otel daha açmayı planlıyoruz. Bunların çoğunluğu İstanbul'da olacak. Ancak Antalya'da da bir otel açmak için görüşmelerimiz sürüyor. Bu yatırımlar tamamlandıktan somaki hedefimiz ise yurtdışına açılmak" üadelerini kullandı.

TÜRKİYE GİBİSİ YOK
Otelcilik alanında Türkiye'nin Avrupa ve ABD'den çok daha iyi noktada olduğuna değinen Tayyar Akkurt, "Türkiye'deki yapılarının ve hizmetin kalitesi dünyanın hiç bü ülkesinde yok. Buradaki fiyatlarla dünyanın hiç bü ülkesinde bu kalitede tatil yapamazsınız. Bu yüzden biz de kendi markamızı oluşturmaya karar verdik. Otellerimizi kendi markamız ile işleteceğiz. Markamızı gören turistler otelimizde Türk ntisafirperverliğini göreceğini bilecek. Ben de dünyanın bü çok yerine gitme firsati buldum. Ancak Türkiye'deki hizmeti dünyanın en iyi otellerinde büe alamadım" diye konuştu.

BİRÇOK ÜLKEDE İNŞAAT YAPIYORUZ 
Sadece Türkiye'de değil ABD'den Dubai'ye, Suudi Arabistan'dan Katara kadar birçok yerde faaliyette olduklarını söyleyen Tayyar Akkurt, "Sadece Türkler değil yabana yatırımcılarla da caiısıyor uz. Karadağ'da da yakın zamanda faaliyete başlayacağız. Bir tek otel inşaatı değil, AVM'ler ve kongre binaları da inşa ediyoruz. Çok sürati ve kaliteli çalıştığımız için dünyanın bir çok yerinde tercih edilen bir inşaat firmaşıyız. Kalite, iş güvenliği ve doğru maliyeden yakalayınca dünyadaki sayılı inşaat firmalarından biri olabiliyorsunuz. Türkiye'nin de bir çok yerinde çatışmalarımız oldu' dedi.

AKM BİNASI YENİLENEMEZ
TACA İnşaat, Atatürk Küftür Merkezi (AKM) binasının yenilenmesi ihalesini alan firmalardan biri konumunda. Buradaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Tayar Akkurt şunları söyledi: İnşaatın kalitesini anlamak için sıvalan kaldırdık. Binanın etütlerini yaptık. Ancak bunların sonucunda binanın güçlendirilmesinin mümkün olmadığım gördük. Daha önce iki kez güçlendirme yapılan binyı güçlendirmeye kalksak üçüncü kez yapılmış olacaktı. Ayrıca güçlendirme yapılabilecek olsa dahi bu sefer de bina fonksiyonlarını yitirecekti. Bu binanın güçlendirilmesi yapılamaz "ifadelerini kullandı.

​Burak COŞAN/Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181