Tahincioğlu'dan Küçükyalı Karayolları arazisi ihalesine rekor teklif!
Emlak Konut GYO'nun, İstanbul Maltepe Küçükyalı'da satışa çıkardığı 114 bin 239 metrekarelik arsasına rekor teklif geldi. Küçükyalı Karayolları arazisi olarak bilinen arsaya, Tahincioğlu Gayrimenkul, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin TL teklif etti. Bu rakamın yüzde 42'si yani 1 milyar 527 milyon TL'sini Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak önererek, ihalenin kazananı oldu. 3.6 milyar liralık bu teklif, Emlak Konut ihalelerinde elde edilen en yüksek rakamlardan biri oldu.

Konut ve ticaret hakkı
Emlak Konut GYO'nun Küçükyalı'da yer alan 114 bin 239 metrekarelik arsasında, 128 bin 169 metrekarelik inşaat hakkı bulunuyor. Arsada, konut ve ticaret alanının yanı sıra ilkolul alanı, ibadet alanı, meydan alanı ve park alanı da bulunacak. Arsa için düzenlenen ihalenin ilk oturumunda 13 teklif gelmişti. İlk oturumda en yüksek teklif Artaş İnşaat'm olmuştu. Artaş, 600 milyon satış toplam geliri üzerinden 180 milyon lira arsa payı önermişti. İhaleye Mesa Mesken, Varyap, Özülke, Nuhoğlu, Sur Yapı, Nurol GYO, Ege Yapı, Dap Yapı gibi sektörün önde gelen firmaları ilgi göstermişti. İhaleye ilişkin ikinci oturum dün tamamlandı. İkinci oturumda en yüksek teklifi yapan Tahincioğlu Gayrimenkul arsanın sahibi oldu. Tahincioğlu Gayrimenkul, satış toplam geliri olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin TL önerdi. Bu rakamın yüzde 42'si yani 1 milyar 527 milyon TL'sini Emlak Konut GYO'ya pay olarak ayırdı.

İstinye ve Kayabaşı'ndan sonra 3'üncü
TAHİNCİOĞLU Gayrimenkul, son yıllarda Emlak Konut GYO'dan üçüncü ihalesini kazanmış oldı. Daha önce Sarıyer arsası ihalesini, toplam satış geliri 3 milyar 672 milyon TL, arsa payı oranı yüzde 51.1 yani 1 milyar 876 milyon 392 bin TL teklifiyle kazanan Tahincioğlu, Kayabaşı 5'inci etap ihalesini de 1 milyar 72 milyon 600 bin satış toplam geliri üzerinden yüzde 38 arsa payı yani 407 milyon 588 bin liralık teklifle kazanmıştı. Tahincioğlu, istinye'de otel projesi yapacağını, Kayabayaşı'nda ise konut projesi yapacaklarını açıklamıştı.

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181