Taksim Camii 2018 Ramazan'da açılacak!
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim Camii'nin,2018 yılının Ramazan ayında hizmete alınmasının planlandığını bildirdi. Ertem, fikir olarak yaklaşık 50 yıl önce gündeme gelen ve dün temeli atılan Taksim'deki camiye ilişkin süreci anlattı.

ÇEVRE CAMİLER TIKLIM TIKLIM
Ertem, en başından beri düşüncenin Taksim'deki mevcut camiiyi yıkıp yerine yenisini inşa etmek olduğunu belirterek, "İlk etapta düşündüğümüz Büyükşehir'den aldığımız 800 metrekare yer, bizim 200 metrekare yer olmak üzere l dönüm üzerine cami yapacaktık, şimdi yaklaşık 3 dönüm yerde inşa ediyoruz. Alan 3 katı büyüdü. Vakıflar Genel Müdürlüğünün vazifesi o mescidi yaşatmak, ihya etmek.Aldığımız görevi biraz daha büyütmüş olduk. Niye? İhtiyaç var onun için. Bu ihtiyacı kimsenin görmezden gelme lüksü yok" ifadelerini kullandı. Taksim'de bugün bir camiye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ertem, Hüseyin Ağa Camii'nin, Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğünün mescidinin tıklım tıklım olduğunu anlattı.

İHTİYAÇ VARSA GİDERİLMESİ GEREK
Adnan Ertem, Taksim'in nüfusunun her geçen yıl arttığını ve özellikle cuma vakti namaz kılınacak yer bulunamadığını ifade ederek "Bir ihtiyaç varsa giderilmesi gerekiyor" dedi. Ertem, camiyi sponsor olarak Sur Yapı'nın inşa edeceğini, işin kontrolünü, yürütülmesini ise Vakıflar Genel Müdürlüğünün üstleneceğini söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181