'Tapu harcı indirimi sektör için önemli bir hamle olacak!'
Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, konuyu değerlendirirken, tapu harç indiriminin gerçekleşmesi durumunda konut piyasasını ve inşaat sektörünü canlandırma yönünde çok önemli bir hamle olacağını belirtti. Ancak bunun tek başına yeterli olmayacağının altını çizen Ünal, diğer hayati önlemlerle birlikte sektörü canlandıracak ve aynı zamanda bir standart getirerek kurumsallaştıracak bütüncül bir paketin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ünal'ın işaret ettiği diğer düzenlemeler arasında "gayrimenkul değer artışı affı", belediyelerin rayiç bedellerinin güncellenmesi, alım satım farkı üzerinden vergi alınmasında 5 yıl muafiyetinin kaldırılması gibi konular yer alıyor.

"EMLAK VERGİSİ DE DÜŞÜRÜLMELİ"
Eskidji Gayrimenkul'ün Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal'ın, tapu harçlarına ilişkin değerlendirmesi şöyle: "Ekonomiyi canlandırmak için bir dizi önlem alınırken, lokomotif sektör olan inşaat sektöründe KDV oranı geçtiğimiz günlerde indirildi. Net alanı 150 metrekarenin üzerindeki konutların yanı sıra büyükşehirlerde net alanı 150 metrekareye kadar, lüks veya 1. sınıf inşaat olarak yapılan ve ruhsatın sonradan revize edilip inşaat kalitesinin yükseltilmesi hali de dahil, arsa birim metrekare vergi değeri bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde KDV, 31.03.2017 tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldü. Son dönemde büyük bir Ji beklenti içine girilen tapu harçlarının yüzde 4'ten yüzde 2'ye indirilmesi de eğer gerçekleşirse çok önemli bir hamle olacak. Bu düzenleme, konut talebini tetikler, satışları artırır. Ancak bu tek başına her şeyi değiştirmez. Tapu harçlarını indirdikten sonra; bir defaya mahsus olarak gayrimenkul değer artışı affı ile tüm maliklerin tapuda gayrimenkullerini gerçek piyasa değerlerine getirmeleri sağlanabilir."

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181