'Tarihi kampanya ile 1 ayda 2 bin konut satıldı!'
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak için 1 Ağustos'ta başlattığı "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyasını 15 Ekim'e kadar uzattı. GYODER üyesi 49 üye firmanın katılımı ile devam eden kampanyada, 122 projedeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.70'lik bir 0ğı ^k kredi faizi ve yüzde 20 peşinat ile tüketiciye sunuluyor.
 
GYODER Başkanı Aziz Torun, bir aylık süre içerisinde toplamda 2 bine yakın konut satıldığını belirterek, bu satışlar sonunda toplam cironun 1 milyar 750 milyon TL'ye yaklaştığını söyledi. Kampanyanın Türk halkının ülkesine ve gayrimenkul sektörüne güveninin de önemli bir yansıması olduğunu ifade eden Torun, bir ayda yakalanan başarı grafiğinin kampanyanın ikinci etabında da artarak devam edeceğine inandığını kaydetti. Kampanyanın sektöre getirdiği ciddi bir maliyeti olduğunu belirten Torun, "Bankaların faiz oranlarında indirime devam etmesi ve gayrimenkul sektörü üzerindeki harç ve vergi yükünün hafifletilmesi ile bu tip cazip satış kampanyalarını önümüzdeki dönemlere de yaymak ve sürdürebilir kılmak mümkün olacaktır" dedi.

3 AYDA YURTDIŞINDA 3 FUARA KATILACAK
Gayrimenkul sektörü olarak yurtdışındaki negatif algıyı kırmak, bireysel ve kurumsal yatırımcılara doğruları hızlı bir şekilde aktarmak için daha etkin bir lobi faaliyeti yürüteceklerini dile getiren Aziz Torun, "GYODER olarak 3 ay içinde yurtdışında 3 ayrı fuara katılıyoruz. Eylül ayında Dubai, ekim ayında Kuveyt ve kasım ayında da Cidde Cityscape fuarlarında olacağız" diye konuştu.

'GYODER, Meclis'i 6 ayda onaracak'

GYODER olarak 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Medisi'nin (TBMM) onarımını da üstlendiklerini kaydeden Aziz Torun, "Milletin Medisi'ni Millet Yapar" sloganıyla yola çıkan GYODER üyesi 32 firmanın oluşturduğu konsorsiyumun, şu ana kadar 50 milyon TL üzeri bir meblağ topladığını, bu rakamın daha fazla GYODER üyesinin katılımı ile artmasını beklediklerini dile getirdi. Torun Medis'i 6 ayda onaracaklarını vurguladı. Torun, son yıllarda artan yatırımlar ve dünya ölçeğinde gerçekleştirilen projelerle gayrimenkul sektörünün, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini belirterek, bu ivmeyi önümüzdeki dönemde de devam ettirmek için sektörün yapısal sorunlarının hükümetle birlikte çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Habertürk Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181