Teknik Yapı, 6 ay içinde 4 yeni projeye başlayacak!
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2023'te sadece inşaat sektörünün değil turizm, lojistik, iş gücü, ulaşım, enerji, ihracat dahil her alanda başarılı bir Türkiye olacağının altını çizdi. Durbakayım, 2023 hedeflerine ulaşmak için inşaat sektörünün en büyük rolü üstlendiğini kaydederek, "2023 vizyonuyla kendimize birçok hedef koyduk. Yatırımlarımıza tam gaz devam edeceğiz" diye konuştu. 2017'de 10 ayrı projede 6 bine yakın konutun üretimini sürdürdüklerini belirten Durbakayım, 6 ay içinde dört büyük projeye daha başlamayı hedeflediklerini anlatarak, ikisi Fikirtepe'de, biri Kartal, biri de İzmir'de gerçekleştirecekleri projelerle birlikte ekonomiye yaklaşık 3.7 milyar liralık bir katma değer yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Durbakayım, "Söz konusu üç proje ile birlikte yaklaşık olarak 3 bin 300 yeni ve kaliteli konutu satışa sunacağız. Fikirtepe'de şu anda 5 adada faaliyet gösteriyoruz. 2 adadan oluşan Concord projesinin yanı sıra Fikirtepe'nin en yüksek noktasındaki tepede yer alan Uplife Kadıköy projesine başladık. 2018'de ise Ziverbey adasının satışına başlayacağız" dedi.

REKORA KOŞUYORUZ
Gayrimenkul sektöründe son gelişmeleri de değerlendiren Umut Durbakayım, konut satışlarının yaz aylarından sonra önemli bir sıçrama gösterdiğini belirterek, yükseliş ivmesini devam ettiren konut satışlarının 2017'de yeni bir rekor kıracağını ifade etti. Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı kentsel dönüşüm sürecinin 2018'e de damga vurmasını beklediklerini kaydeden Durbakayım, "Bu kapsamda başta İstanbul olmak üzere ülkenin her kentinde büyük çaplı kentsel dönüşüm hamlelerinin başlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

2018'DE YABANCI ALIMI ARTABİLİR
Durbakayım, şöyle devam etti: "Konut kredi faiz oranlarının istikrar sağlaması ve aylık bazda yüzde 1'in altına gerilemesi durumunda satış trendinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Buna ek olarak diğer taraftan sektöründeki güven birliğini sağlayan Emlak Konut GYO'nun yeni bir kampanya başlatarak gayrimenkulün en güvenilir limanlardan biri olduğunu göstermesi, 2018'in yine hızlı ve alıcılı başlamasını sağlayacaktır. Körfez ülkelerinde yaşanan siyasi krizin Türkiye'deki konut satışlarını arttıracağı da gözden kaçırılmamalı. Türkiye'yi güvenli ve yaşaması kolay ülke olarak gören Körfez ülke vatandaşları, kendilerine sağlanan teşvikleri de kullanarak 2018'de rekor alım gerçekleştirebilir."

İZMİR HEDEFİ BÜYÜK, ŞEHRİN YERLİSİ OLACAĞIZ
Anadolu'ya açılım kapsamında Denizli'den başladıkları projelere İzmir'de devam edecek olan Teknik Yapı, yeni şehirleri de değerlendiriyor. Umut Durbakayım, "Bizim hayallerimiz ve ana misyonumuz; ulusal sermaye ve milli üretimi ön planda tutarak yarattığımız bu kalite ve markayı daha büyük kitlelere yaymak, Türkiye'nin farklı illerinde yatırımcıları ile buluşturmak olmuştur. Bu kapsamda Anadolu'yu ili bilen Emlak Konut GYO'nun her ihalesini takip ediyoruz" dedi. İzmir'in nitelikli göç alan ve potansiyelinin çok yüksek olduğunu anlatan Durbakayım, "İzmir'e sadece daire yapıp satmak için gelmiyoruz. Buranın yerlisi olmaya hazırlanıyoruz. İzmir'e sadece yaşam alanı sunmayacağız. İstihdamı artırıcı ekonomik katma değerler sunacağız. Bunun yanı sıra kültür sanat konusunda İzmir'in ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda, Alsancak projesinde çok amaçlı kültür merkezi de yapacağız" diye konuştu

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181