Teknik Yapı ve Halk GYO'dan yarı yarıya ortaklık!
Emlak Konut GYO'nun İzmir'in Alsancak ilçesindeki 47 dönümlük arazisi için haziranda açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini yüzde 35 idare payı taahhüdüyle kazanan Teknik Yapı, gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularından biri olan Halk GYO ile güç birliğine gitti. Ortaklık, İzmir Alsancak projesinde, tüm gelir ve giderler ile elde edilecek kârı yarı yarıya paylaşacak. İhalenin şartlarına uygun olarak ticaret, konut ve turizm alanlarıyla karma özelliklere sahip olacak projenin altı ay içinde inşaat çalışmalarına başlaması hedefleniyor. En az 1.6 milyar TL'lik hasılat öngörülen projeden Emlak Konut'un kasasına ise 585.2 milyon TL girecek.

YARI YARIYA ORTAKLIK
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, İzmir'in önemine değinerek ulusal ve uluslararası birçok firmanın yatırım yapılabilir şehirler listesinde yer aldığını vurguladı. Finansman, satış, emek gibi konuları Halk GYO ile birlikte oluşturacaklarını dikkat çeken Durbakayım, "Ortaklık yapımız fifty-fifty" ifadelerini kullandı. Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ise, "Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla kurduğumuz bu ortaklıklar daha güçlü bir Türkiye idealimizin çerçevesini oluşturuyor. Yeni değerler oluşturarak büyümeye devam ediyoruz. İzmir projesi de bunun en güzel örneklerinden olacak" diye konuştu.

KONUT EDİNMEK İÇİN EN CAZİP SÜREÇ
İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı da olan Nazmi Durbakayım, sektörle ilgili yaptığı açıklamada faiz ve fiyatlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Durbakayım, "Ay sonunda süresi bitecek 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin yeniden uzatılmasını beklemiyoruz... Yüksek konut kredisi faiz oranlarına gelecek olursak da, 'faiz düşecek, fiyat inecek' beklentisinde olanlar boş yere beklemesin, hüsrana uğrarlar. Bu süreç konut edinmek için cazip bir süreç" dedi.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181