Tellioğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na indirim teşekkürü!
Merkez Bankası'nın faizleri üst üste indirmesinin ardından bankaların konut kredi faizlerini indirmeleri gerektiğini sık sık dile getiren İMKON Genel Başkanı TahirTellioğlu, "Cumhurbaşkanı'nın da 'artık konut kredisi faizleri indirin' çağrısı üzerine başta Ziraat Bankası olmak üzere diğer bankalar da konut kredisi faiz indirimini gerçekleştirdi" diye konuştu. Konut kredisindeki faiz indirimi taleplerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle gerçekleştiğinin altını çizen Tellioğlu, "Sektör temsilcileri olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve indirim yapan bankalara teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "konut kredi faizlerini indirin" çağrısının ardından Ziraat Bankası'nın önceki gün yazılı bir açıklama yaparak konut kredisi faizlerini 1-24 ay vade için aylık yüzde 0.82'ye indirdiğini bildiren İMKON Başkanı Tellioğlu, "Denizbank konut finansmanında faizi iki yıla kadar vadede yüzde 1.14'ten yüzde 0.89'a, beş yıla kadar vadede faizi ise yüzde 1.14'ten yüzde 0.99'a düşürürken Şekerbank, 25-60 ay vadede faizi yüzde 1 'in altına çekti. Konut kredisi faizini yüzde 1 'in altına çeken bir başka banka ise TEB oldu" dedi.

İNŞAAT VE MÜTEAHHİTLİK SEKTÖRÜNE MORAL OLDU
Konut kredisi faizlerinde başlayan faiz indiriminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Tellioğlu, şöyle konuştu: "Konut kredi faizlerinin yüksek olmasından dolayı kredili konut satışlarında ciddi bir azalma olmuştur. Bu da inşaat sektörünü olumsuz yönde etkilemiştir. Konut piyasasını hareketlendirmek adınainşaat sektörünün ve konut satışlarının önünün açılabilmesi için bankaların elini taşın altına koyması şart olmuştu. Demokrasinin ve ekonominin tehdit edildiği bugünlerde buna cevap verebilecek güçlü ekonomi politikasını desteklemek adına konut kredilerindeki bu faiz indirimi müteahhitlik sektörüne ve konut tüketicilerine ciddi manada moral olmuştur. Bu indirimlerle birlikte hem vatandaş daha az maliyetle ev sahibi olma şansına sahip olacak hem de konut ve inşaat sektöründeki durgunluk ortadan kalkacak. İnşaat sektörünün önü açılacak."

Habertürk Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181