Timur 'Konut satışında ikinci sırada gelmemiz muazzam bir şey'!
Görücüye çıkan projelerinin yüzde 77’si 90 günde satılan Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye’nin konut satışında Avrupa birincisi olduğunu, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne (OECD) üye 30’un üzerinde ülke arasında ise Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından ikinci sırada geldiğini açıkladı. “Türkiye başka hangi alanlarda ikinci? Konut satışında ikinci sırada gelmemiz muazzam bir şey.” dedi. Gayrimenkul sektörünü Türkiyenin demografisinin beslediğini hatırlatan Timur, “Ülkeler arası ev sahipliği oranı Romanya, Singapur, Çin’de yüzde 90’ının üzerinde, Rusya ve Norveç’te yüzde 80’in üzerinde. Türkiye’de ise bu oran yüzde 60. Sektör olarak daha gidecek çok yolumuz var.” dedi. Ayrıca Türkiye’de hanehalkı ortalamasının da azalmaya başladığına dikkat çekerek, “Türkiye'de bir evde geçmişte 5 kişi yaşarken, bu oran şimdi yüzde 3,5’a düşmüş durumda. Bu oran Avrupa’da ise yüzde 2,3 seviyelerinde. Bu veri konuta olan talebin ne denli uzun vadeli olacağına işaret ediyor.” dedi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Gayrimenkul Sektöründe Büyümenin Yeni Yolu’ başlıklı panelde konuşan Erden Timur, “Nüfus artış hızı ve hane halkı ortalamasının düşmesine bağlı olarak Türkiye’de her yıl 600 binin üzerinde ev ihtiyacı olduğunu biliyoruz.” dedi.

Yabancı yatırımcıların da ülkelerin büyümelerine ortak olduklarına dikkat çeken Erden Timur, ““Yabancı ilgisi için imar haklarının kazanılmış olması çok önemli. Yabancı yatırımcı yatırım yaptığı gayrimenkulün bir süre sonar tarlaya dönüşmeyecek olmasından emin olmalı.” dedi. Türkiye gayrimenkul sektörü olarak yabancı yatırımcının sadece satış anlamında değil kiralama anlamında da dikkatini çekmek gerektiğini kaydeden Erden Timur, “Elbette bizler de Türkiye’nin güzel hikayesini yurtdışında anlatmaya devam etmeliyiz.” dedi.

18 faydalı ürün ve patent sahipliği ile sektörden ayrışan Nef’in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konuşmasında paylaşım ekonomisinin önemine de dikkat çekti. “Bilgi sahipliği bitti, paylaşım ekonomisinde paylaşmak şart oldu. Mülkiyet de bu anlamda demokratize olacak. Dünyada mülkiyet kavramı sorgulanacak.” dedi.

EBRD, BİZİ İŞ GÜVENLİĞİ FİRMASINA BİLE SORMUŞ
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak amacıyla haftabaşında kurdukları ortaklığa da değinerek, “Bu işbirliği süreci 18 ay sürdü. EBRD, bizi daha öncesinde benim de desteğpimle kurulan İş Güvenlik frimasına bile sormuşlar. Hakkımızda her anlamda bilgi toplamışlar.” dedi. EBRD’nin Nef aracılığıyla Türkiye’de ilk kez gayrimenkul sektöründe yatırım yaptığına dikkat çeken Erden Timur, “Ayrıca yap sat anlamında da dünyada ilk kez iş yapmış olacaklar.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181