TOKİ 13 yılın en çok konutunu bu yıl üretti!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut üretme görevlerine 2016 yılında da devam ettiklerini belirtti. Turan, 2016'da 64 bin 822 sosyal konut üretimiyle TOKİ'nin son 13 yılının en yüksek konut üretimini yaptığı yıl olduğunu kaydetti.

Dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimlerini de sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Turan, "Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik. Bu yıl içerisinde 14 bin emekli büyüğümüzü konut sahibi yaptık. Yıl sonuna kadar 15 bin rakamına ulaşacağız. Her yıl 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Ergün Turan, Türkiye'de 20 yıl içerisinde 5.3 milyon konutun dönüşümünün sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, TOKİ'nin 2020 yılma kadar üreteceği 250 bin konutun yüzde 40'mm kentsel dönüşüm kaynaklı olacağını aktaran Turan, "TOKİ olarak 54 il ve 118 ilçede 183 projede, toplam 258 bin 49 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu projelerimizin 53'ü tamamlandı. İhalesini yapıp çağdaş standartlarda ürettiğimiz 111 bin 474 konutun 68 bin 254'ünü hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik" açıklamasında bulundu.

HEDEF 65 bin konut
Önümüzdeki yıl toplam 65 bin konut inşa edeceklerini belirten Turan, "2017'de istanbul'da kentsel dönüşümde daha aktif olacağız. Yeni yılda inşa edilmek üzere istanbul'da 5 bin 200 konut projesi geliştirdik Marmara Bölgesi'nde ise toplam 12 bin 716 konut yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Habertürk Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181