TOKİ'nin emekliye satacağı konutlarda şartlar belli oldu...
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin emeklilere konut hakkı verilmesi için yaptığı başvuru, TOKİ tarafından onaylandı. TOKİ evleri için 6 ilden başvuru alınmaya başlandı.

Ev almak isteyen emeklilerin başvuru yapabilmesi için aranan şart ise Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği üyesi olması ve üzerine herhangi bir mülkiyeti bulunmaması.

TOKİ emekli evleri için Kocaeli, Malatya, Bitlis, Mardin, Eskişehir ve Adana'da başvurular alınıyor. Kocaeli için başvurular geçen hafta sona erdi. Adana'da ise derneğin şubesine 8 bin 500 kişi 250 TL taksitle konut sahibi olabilmek için başvuruda bulundu. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği  Adana  Şubesi’nin üye sayısı kısa sürede 5 binden 15 bine yükseldi.

Adana'da 8 bin 500 başvuru
Bu şartlara uygun emekliler, derneğin faaliyet gösterdiği illerdeki şubelere başvuru yapabiliyor. Emekliler, 2+1 veya 3+1 ev seçeneklerinden bir tanesini seçebiliyor. 2+1 evlerin 240 ayda 250 lira taksiti bulunuyor. 3+1’ler için ise fiyat henüz belirlenmiş değil.

Derneğin Adana Şubesi’ne 8 bin 500 başvuru geldi. TOKİ'nin kararının ardından derneğin üye sayısında da bir hayli artış oldu. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi’nin üye sayısı kısa sürede 5 binden 15 bine yükseldi.

İstanbul için proje yok
İstanbul ve çevresinde TOKİ'nin herhangi bir satışı olmadığı için emeklilere özel bir proje bulunmuyor. Sadece ön talep alınan İstanbul bölgesinde vatandaşlar TOKİ'yi arayıp isim, soyisim, adres ve telefon bilgilerini vererek ön talepte bulunabiliyor.

TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı bir satışta ise ilk ön talepte bulunan vatandaşlar aranıp konuyla ilgili bilgi veriliyor. Satışların başlayacağı projede emekliye özel yüzde 25 kontenjan ayrılması planlanıyor. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181