TOKİ ve KİPTAŞ, beş yıl içinde 400 bine yakın sosyal konut üretecek!
Ülke genelinde konut edindirme seferberliği başlatan TOKİ, yıllık 60 bin konut üretimi hedefinde orta ve dar gelir gurubu ile emeklilere yeni fırsatlar sunacak. Kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra kendi arazileri üzerinde geliştirdiği projelerde emeklilere yüzde 15’e varan kontenjan ayıran kuruluş, memurlar ve diğer gelir düzeyi düşük vatandaşların düşük taksitlerle konut edinmelerini sağlayacak fırsatlar sunuyor. 

HER ZAMAN ÜRETMEYE DEVAM 
Sürekli sahada olduklarını söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, ‘Her fırsatta vatandaşlarımızı bire bir dinliyoruz. Onların beklentilerini, taleplerini projelere yansıtmaya çalışıyoruz.İnsanların sosyal hayata katılmaları ve huzur içinde bir evde oturmaları için çabalıyoruz’ mesajını verdi. Şehirlere değer katan projeler ürettiklerini dile getiren Turan, “Milletimize iyilik üreten bir kurumuz” diyerek dar gelirli vatandaşlardan, emeklisine, afetlerden zarar görenlerden memuruna kadar her kesime hitap eden sosyal konutları, altyapı düzenlemeleriyle birlikte üretmeye devam edeceklerini kaydetti. 2023 hedefini 1 milyondan 1.2 milyona çıkardıklarını söyleyen Turan, gerçekleştirdikleri 800 bin toplam üretimin ardından 500 bin konut için planlama sürecinin devam ettiğini, 2023 yılında 5-5.5 milyon vatandaşın TOKİ'nin yapmış olduğu konutlarda yaşayacağını vurguladı. 

Yüzde 95’i sosyal proje  
TOKİ'nin 14 yıllık süre içinde ürettiği konutların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu söyleyen Turan, son yıllarda ürettikleri konutlarla bu oranın yüzde 95'e ulaştığını, bundan sonra da aynı çerçevede üretim yapacaklarını kaydetti. 

240 ay vade  300 lira taksit
Yeni üretilecek konutlarda ise peşinat makul bedelli olacak ve aylık taksitler 300 lira seviyesinden başlayacak. Vade oranları ise 240 aya kadar çıkacak.

Açık artırma ile kazandı
TOKİ, ağustos ayının ilk yarısında düzenlediği açık artırmalarda 252 milyon lira kazandı. Arsa müzayedesinde 55 arsa 228 milyon 252 bin liraya satılırken; konut ve işyeri müzayedesinde 93 taşınmaz 24 milyon 200 bin liradan işlem gördü.

Güneş / Mehmet Canıtatlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181