Tüketici güvendi, otomobil ve konut satışı arttı!
Tüketici güveni Nisan'da 71.3 ile geçen yılın Ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaşırken, bireylerin otomobil, konut satın alma ihtimalini gösteren endeksler de artış gösterdi. Nisan'da hane halkının maddi durum beklentileri endeksi Mart'a göre yüzde 3.4 artışla 90.7 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğunu gösteren endeks yüzde 7.4 artış gösterdi. Gelecek 12 aylık dönem için otomobil satın alma ihtimali endeksinde yüzde 35.8, konut tamiratına para harcama ihtimali endeksinde yüzde 12, konut satın alma ve inşa ettirme ihtimali endeksinde yüzde 27.7 artış kaydedildi.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181