Türk gayrimenkul firmaları Körfez'de kendini göstermeye gidiyor!
Dünya emlak piyasasının kalbinin attığı en önemli fuarlardan biri olan Dubai Cityscape Fuarı, bu yıl 8-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Son yıllarda Türk inşaat şirketlerinin de yoğun katılım gösterdiği ve büyük satışlar gerçekleştirdiği Cityscape’de bu yıl yine Türk rüzgarı esecek. Dünyanın dört bir yanından 266 gayrimenkul firmasının katılım göstereceği fuara Türkiye’den katılacak şirket sayısı ise 40. Ağaoğlu'ndan Gap İnşaat'a Dumankaya'dan Eroğlu'na, Sinpaş'a kadar sektörün önde gelen firmaları fuarda yerini alacak.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ AVANTAJ
 Türk emlak sektörü, deyim yerindeyse, yeni sezonu Dubai’de açacak, yeni projelerini dünyaya bu fuarda tanıtacak. Son dönemde yükseliş trendine giren doların da Cityscape’de Türk firmalar için avantaj yaratması bekleniyor. Sektör temsilcileri, “Dolardaki artışa paralel olarak yabancılar nezdinde Türkiye’deki konut fiyatları düşüyor. Herhangi bir konutu birkaç ay öncesine göre yüzde 10-20 daha ucuza satın almış oluyorlar. Bu onlar için bir nevi sürpriz bir indirim gibi” diyorlar. 

TÜRK MİMARLAR FİNALE KALDI

Bu yıl Cityscape Mimarlık Ödülleri finalinde de Türk firmalar dikkat çekiyor. Iglo Architects’in tasarladığı “Parsan Genel Müdürlük Binası”, Cityscape Mimarlık Ödülleri’nde finalist oldu. Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün ortaklığındaki MuuM da Rönesans Mecidiyeköy Ofisi’yle finalist.

'BULVAR' KÖRFEZ'LE BULUŞACAK

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul; AVM, alışveriş caddesi, otel ve ofislerden oluşan Bulvar” etabıyla Cityscape'de boy gösterecek. Bugüne kadar Körfez yatırımcılarından yoğun ilgi gören projeye ciddi teklifler geldiğini belirten firma yetkilileri fuarda önemli anlaşmalara imza atmayı öngörüyor.  

NEF'TEN İSTANBUL SÜRPRİZİ

Nef bu yıl Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’nda; Nef Ataköy 22’yi ve İnistanbul projesini sergileyecek. Nef’in tasarıma verdiği önemi yansıtmak amacıyla katılımcılara bir de sürprizi olacak. Nef standının önünde ünlü tasarımcı Sebastien Leon Agneessens’in tasarladığı İstanbul’u simgeleyen “Golden Horn” heykeli yer alacak. 

PİYALEPAŞA DA DUBAİ YOLCUSU

Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, Cannes’da düzenlenen Mipim Fuarı’ndan sonra ikinci kez Dubai Ctyscape’de yabancı yatırımcılara görücüye çıkacak. Beyoğlu Piyalepaşa’da, Polat markası tecrübesiyle inşa edilen projede yaşamın 2018'de başlaması hedefleniyor. 

'SEA PEARL' VİTRİNE ÇIKIYOR

Kuzu Grup ise MIPIM’de yabancı yatırımcıların beğenisine sunduğu Sea Pearl Ataköy projesini bu kez Cityscape Global'de Körfez yatırımcısı ile buluşturacak. Grup, fuarda misafirlerini Arena Salonu SAG01 no’lu stantta ağırlayacak.

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE/
Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181