Türk halkı Eylül ayında da konut yatırımına devam dedi!
Türkiye’nin öncü finans kuruluşlarından Ata Yatırım’ın Araştırma Raporuna göre, Türkiye’de yılın ilk 9 ayındaki toplam konut satışları yıllık bazda yatay seyrederek 935,811 adet olarak gerçekleşti. Eylül ayında en çok konut satışı yapılan il 17,040 adetle İstanbul olurken, İstanbul’un toplam satışlardaki payı %15.6 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 9 ayındaki toplam konut satışlarına baktığımızda ise Adana’da yıllık bazda %12 artan konut satışları dikkat çekti.

Temmuz 2015’e kadar yüksek bir momentumla artan 12 aylık yıllıklandırılmış bazdaki konut satışlarının artış hızı Temmuz ayında zirve yapmıştı. Fakat o dönemden beri satış hızındaki yukarı yönlü artış gösteren momentumun daha sonra yavaşladığını ve satışların daha stabil seyretmeye başladığını görmekteyiz.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181