Türk inşaat firmaları Dubai'de 5 proje ile büyük ödül için yarışacak!
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, 11-13 Eylül tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2017'de dünya devleriyle projelerini yarıştıracak.

Fuara katılan inşaatçılar, projelerini tanıtmanın yanı sıra satış yapma imkânı bulacak. Türk mimarlık firmaları da inşaat şirketleri için geliştirdikleri projelerin tasarım ödülleri için dünyanın önde gelen mimarlık bürolarıyla için yarışacak.

86 ülkeden 272 gayrimenkul firmasının katıldığı fuarda 13 Türk firması boy gösterecek. Emlak Konut GYO'nun katılımcıların başını çektiği fuarda Artaş İnşaat, Tahincioğlu, Emay İnşaat, EMS Yapı ve Garanti Koza Holding gibi firmalar projelerini vitrine çıkaracak.

5 PROJE FİNALE KALDI 
Kapıların açıldığı 11 Eylül Pazartesi günü 11 farklı alanda verilecek mimari proje ödülleri yarışmasında Türkiye'de inşa edilen ya da hayata geçirilecek 5 gayrimenkul projesi yer alıyor. Farklı kategorilerde yarışan Türk şirketleri yarışmada favori olarak görülüyor.

HEDEF DEVLERİ GEÇMEK
Finale kalan mimari tasarımların başında Kamu, Kültür, Turizm Projesi Kategorisi'nde yarışan ve Akfen İnşaat tarafından yapımına başlanan Bodrum Loft projesi bulunuyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Zeytinburnu arazisi olarak bilinen ve Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat, Gül Yapı tarafından yapımına devam edilen Yedi Mavi projesi de Orta-Yüksek Ölçekli Konut Projesi Kategorisi'nde finalde yarışacak projeler arasında yer alıyor. DATİ Yatırım Holding'e ait Ataköy Marina ise Perakende Yapı Projesi Kategorisi'nin finalinde birinci olmak için mücadele edecek. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'ın Afyon'da hayata geçirdiği The Farm Of 38° 30° Çiftliği ise Cityscape Global 2017'nin Ticari Yapı Projesi Kategorisi'nde birinciliği hedefliyor.
AHK tarafından Antalya'da hayata geçirilen AHK Kndu Villas projesi use Düşük-Orta Ölçekli Konut Projesi Kategorisi'nde finale kalan projeler arasında.

FİNALİST BODRUM LOFT 2019'DA BİTİYOR
CItyscape Global 2017 Fuarı'nda finale kalan ve Akfen İnşaat tarafından 57 dönümlük arazi üzerinde yapımına başlanan Bodrum Loft projesinde 86 odalı, 184 yataklı bir otel hayata geçirilecek. Yatırım maliyeti 33.1 milyon euro olan otelin Haziran 2019'da bitirilmesi planlanıyor. Otelin işletmesiyle ilgili olarak dünyaca ünlü markalarla görüşmeler ise yapılıyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181