Türk'ler Amerika'ya 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı yaptı!
Amerika'da mortgage krizi sebebi ile düşen gayrimenkul fiyattarı; Türklerin bu ülkedeki gayrimenkul alımlarını hızlandırdı. Özellikle son 4 yıldır, Amerika'da gayrimenkul alımlarını arttıran Türkler, bu ülkeden 1 milyar dolarlık gayrimenkul aldı. Yüksek kira geliri, Amerika'yı Türkler için cazip kıldı. Amerikalı inşaat ve satış şirketi Lennar'ın Türkiye ve Orta Dogu'da pazarlamasını üstlenen Proje Beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Amerika'da 2015 yılında 194 milyar dolarlık gayrimenkul satıldığını bunun 1 milyar dolarlık bölümünün Türkler tarafından alındığını söyledi.

Türklerin geçen yıl Amerika'dan 1500 daire aldığını anlatan Murat Uzun, Çin, Güney Amerika ve Rus vatandaşlarının Amerika'dan en fazla emlâk alanlar olduğunu belirtti. ABD'de mortgage krizinden sonra gayrimenkul fiyatlarının düşmesinin Türklerin bu ülkeden gayrimenkul edinmeye yönelik ilgisini arttırdığını belirten Coldvvellbanker Gayrimenkul Danışmanı Ayşe Fügen Arda da, kullanma amaçlı yahut da yüksek kira gelirini hesaba katarak yatırım için ev alanların bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de Yeni Çağ Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181