Türkerler Holding'ten 4 milyar liralık yatırım!
Türkerler İnşaat, Bayraklı'da Aydın-Çanakkale otoyolu üzerine bir günde 71 bin 700 kişiye hizmet verebilecek kapasitede Türkiye'nin en büyük üçüncü hastane kampusunu inşa edecek. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün 622 bin 812 metrekare alana yayılarak 2 bin 100 yatakla hizmet vereceğini söyledi.

Türkerler İnşaat, Bayraklı'da Aydın-Çanakkale otoyolu üzerine Türkiye'nin en büyük 3'üncü hastane kampusunu inşa edecek. Bayraklı Entegre Sağlık Kampusu'nün 622 bin 812 metrekare alanda ve 2 bin 100 yatakla hizmet vereceğini söyleyen Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Toplam 900 milyon dolara (yaklaşık 2.7 milyar TL) malolacak kampus, günde 71 bin 700 kişiye hizmet verebilecek kapasite olacak. Kampüste konuttan, termal otele ve meslek okuluna kadar bir çok sosyal donatı da bulunacak" dedi.

MAHALL BOMONTİ DE GELİYOR
Türker, 2016 yılında ayrıca 350 milyon dolara İzmir'in en yüksek binası Mahall Bomonti ile 100 milyon dolara 2 rüzgar enerjisi santrali inşaatlarına başladıklarını da belirtti. Türker böylece 2016 yılında İzmir'e toplamda 4 milyar liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi. Yıllardır altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinde İzmir'e önemli yatırımlar yaptıklarını aktaran Türker, "Bizim İzmir ile çok özel bir bağımız var. Hastanemiz, karma projemiz ve enerji yatırımlarımızla bu güçlü bağı taçlandırıyoruz" ifadelerini kullandı. Sağlık konusunun ayrı bir önem verdiklerini açıklayan Başkan Türker, "Hastanemiz Bayraklı'daki Aydın-Çanakkale otoyolu üzerinde yer alıyor. Ulaşım açısından son derece rahat bir konuma sahip. Entegre Sağlık Kampüsü'nde bir günde 71 bin 700 hastaya hizmet verebilme kapasitemiz olacak. İnşaat süresince ise 3 bin 500 kişilik istihdam sağlayacağız" diye konuştu.


BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR
Kökleri 1970'li yılların başına dayanan, inşaat, enerji, doğalgaz, altyapı, imalat alanlarında uluslararası standartlarda yatırımlar yapan Türkerler Holding'in tüm Türkiye'de devam eden projelerin toplam yatırım miktarı 5 milyar dolar. 3 yılda ulaşacağı yatırım miktarı yaklaşık 8 milyar dolar. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "İzmir'e sadece 2016 yılında hastane, gayrimenkul ve enerjide toplam 4 milyar liralık yatırım yaptık. Bu benim için büyük gurur. Türkerler  bugüne kadar büyük projeler gerçekleştirdi. Bundan sonra da devam edecektir. İzmir için yeni fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz. Prensip olarak özellikle enerji konusunda İzmir'de başka büyük yatırımları da düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu kentin bizim için yeri ayrı
İzmir'e har zaman ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Türker, 2016 yılında sadece bu kente yapılacak yatırımların 4 milyar lirayı bulacağını vurguladı. Şehire yapacakları yatırımları sıralayan Başkan Kazım Türker, "Hastanemiz bildiğiniz gibi 900 milyon doları (2,7 milyar TL) bulacak. Bunun yanında Alsancak Meydanı, eski Alsancak Stadı ve Alsancak Limanı üçgeninde yükselecek Mahall Bomonti izmir projemiz ise 350 milyon dolara (1 milyar TL) ulaşacak. Bu projelerimizde tarihle içi içe mağazalar, kafeler, restoranlar ve müze yer alıyor. Ayrıca biri 58 katlı, 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Enerji alanında da 2 adet Rüzgar Enerji Santrali (RES) yatırımımıza 100 milyon dolar (300 milyon TL) harcayacağız" ifadelerini kullandı.

3 ANA HASTANE ALANI
Sağlık Kampüsü'nün 6 ana bölümden oluştuğunu kaydeden Kazım Türker, "Ana Hastane, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, atık binası ve iki teknik servis binasından oluşuyor. Bu alanlarda ticari ve konaklama birimleri de yer alacak" ifadelerini kullandı. Ana Hastane alanının 462 bin metrekareye yayıldığını söyleyen Türker, "Bu alan içinde Genel Hastane, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ve Yoğun Bakımlar bulunacak" ifadelerini kullandı. Günde 71 bin 100 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olunacağını sözlerine ekleyen Başkan Türker şunları söyledi: "Hasta bazında bakarsak acil servislerde 2 bin, yataklı servislerde 2 bin 100, poliklinik muayenesine gelen 19 bin 872 olmak üzere 23 bin 972 hasta hizmet alırken çalışan sağlık personeli ve refakatçi sayılarıyla 71 bine ulaşılabilecek" ifadelerini kullandı.

900 milyon dolara Şehir Hastanesi
Bayraklı'da Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) kapsamında inşaatına başlanan Entegre Sağlık Kampusu 2060 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük 3. hastane projesi. Yatırımı Türkerler ve Gama yapacak ve 25 yıl işletecek. Hastaya dokunan hizmetleri Sağlık Bakanlığı personeli, bunun dışındaki tüm hizmetleri Türkerler sağlayacak. Devlet kiracı olacak.

1 KAMPÜS 6 HASTANE
Genel hastane, kadın doğum, KVC, onkolji, fizik tedavi ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastaneleri
-51 ameliyathane 
-414 poliklinik
-72 bin günlük nüfus
-1000 doktor
-1500 hemşire
-300 sağlık personeli
-3070 diğer personel
-6 bin acil (2 bin hasta + 4 bin refakatçi)
-4 bin 20 yatan hasta(2 bin 60 yatan + 1960 refakatçi)
-49 bin 730 poliklinik(19 bin 872 hasta + 29 bin 808 refakatçi+ 50 ygap)
-6 bin 80 ziyaretçi
-622 bin metrekare arsa (480 bin hastane + 142 bin ticari)
-planlanan ticari alanlar: huzurevi, konut, perakende, otel, termal otel, medikal ofisler, meslek okulu, kreş, klinik, yurt
-611 bin metrekare inşaat alanı
-36 ay inşaat süresi
-25 yıl işletme süresi
-3 bin 500 İnşaat döneminde şantiye personeli (günlük)

350 milyon dolara Mahall Bomonti
Biri 58 katlı, 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan Mahall Bomonti İzmir projesinde 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Eski Bomonti tesislerinin bulunduğu arazide "Olmak istediğiniz yer" sloganıyla tasarlanan proje; müzesi, sanatevi, açık hava sineması, cep tiyatrosu, tenis kulübü, kent meydanı ile tam bir yaşam kampusu olarak tasarlanmış. 240 metredeki seyir terası da tüm İzmirlilere açık olacak. Çıkış için ücret alınmayacak. İzmir'in güvenlik seviyesi, inşaat teknolojisi, yaşam kalitesi en yüksek projesi olarak tasarlandı. Bina uzunluğuna rağmen tüm konutlarda balkon konforuyla İzmirliler'in alışkanlıklarını karşılayan projede konut ve ofislerin satış fiyatı ortalama 2 bin dolar.

100 milyon dolara 2 Rüzgar Enerji Santralı
-Kiraz RES 50 mw
-Tire RES mw

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181