Türkiye'deki konutlar zorunlu deprem sigortası konusunda ne durumda?
Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) verilerine göre, Türkiye’deki her 10 konuttan 6’sının zorunlu deprem sigortası  bulunmuyor. 

Zorunlu Deprem Sigortası, konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alıyor. DASK’ın verilerine göre, ülkedeki konut sayısı 17.7 milyon, sigortalı konut sayısı 7.1 milyon, sigortalılık oranı ise yüzde 40.4 düzeyinde.

En düşük sigortalılık oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde
En yüksek sigortalılık oranına sahip Marmara Bölgesi’ndeki sigortalılık oranı yüzde 50.5 iken, en düşük sigortalılık oranı ise yüzde 26.3 ile Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde.

DASK  Koordinatörü İsmet Güngör, “İstanbul gibi büyük bir metropolde yüzde 50’lere ulaştık. Sistemin ilk başladığı yılları düşündüğümüzde, geldiğimiz nokta çok olumlu. Şu an yüzde 40’larda olan sigortalılık oranını çok daha yukarı taşımak zorundayız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181