Türkiye genelinde yabancıya konut satışında Trabzon 5. sırada!
Trabzon'da geçen yılın ilk yarısında yabancıya satılan konut sayısı 343 iken bu sayı 1 bu yılın aynı döneminde 424'e çıktı. Böylece Arap turistin yoğun ilgi gösteriği Trabzon, yabancıya konut satışında Türkiye genelinde 5'inci sıraya yerleşti. Araplar yatırımcıların yaptıkları yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı. Trabzon'da son bir yılda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 11 artış yaşanırken, arazi fiyatları da yüzde 15 arttı.

ORTAHİSAR LİDER
Son bir yılda Trabzon'daki satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.500 TL'den 1.667 TL'ye yükseldi. Yatırımcıların taleplerini karşılamak amacıyla, son üç yıl içinde Trabzon'daki emlak ofislerinin sayısında tam üç kat artış yaşandı. Kiralık konutların metrekare ortalama fiyatı ise 5 TL'den 6 TL'ye çıktı. Trabzon'da son bir ay içinde satılık ve kiralık gayrimenkullerin fiyatlarından artış bazında en çok etkilenen ilçe ile Ortahisar oldu. Son bir yıl içindeki değişime bakıldığında da yine Ortahisar ilçesi yüzde 12 artışla ille sıraya yerleşti. Şehirdeki en pahalı gayrimenkuller Ortahisar'dan çıkarken, en kısa amortisman süresi de 25 yıl ile Ortahisar'm oldu. Fiyatı azalan ilçeler arasında ise Akçaabat ve Yomra yer aldı. Yine de Yomra'da yer alan satılık ve kiralık konut metrekare ortalama fiyatları, Ortahisar ve Akçaabat'taki fiyatların üzerinde seyretti. Trabzon'da satılık arazi fiyatlarındaki yüzde 15 artış, konut ve ticari gayrimenkul fiyatlarını solladı.

Yatırımcıların taleplerini karşılamak amacıyla Trabzon'da çok sayıda yeni emlak ofisi açıldı. Son üç yılda Trabzon'daki emlak ofislerinin sayısında yüzde 300 artış yaşandı. Emlak ofisleri tam üç katma çıkarken, kent merkezinin yanı sıra köylerde de Arap yatırımcılara aracı olan tercümanların sayısı arttı. Emlak ofislerinin büyük çoğunluğu, gayrimenkulleri satarken veya kiralarken önceliği Arap yatırımcıdan yana kullandı.

Star Ek1 Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181