Türkiye'nin lokomotifi gayrimenkul sektörünün istihdamda etkisi büyük!
İstihdam verilerine göre, Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdığı kaydedildi.

Sigorta kayıtları kapsamında, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, personel sayısındaki gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalarda çalışan sayısı bu yılın Nisan ayı itibarıyle 91 bin 431 kişiyi buldu. 

Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'e katlandı. Gayrimenkul faaliyetinde çalışanlar, gayrimenkulün alınıp satılması, kiraya verilmesi veya işletilmesi, gayrimenkul acenteliği, danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri, gayrimenkulün yönetilmesi, kira toplama faaliyetleri, apartman yöneticiliği gibi görevleri yerine getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181