'Türkiye, yabancı yatırımcının güven duyduğu nadir ülkelerden'!
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konutta satış rakamlarının yeniden artı yönde seyretmesi için yeni bir faiz indirimi yapılması gerektiği inancında olduklarını bildirdi.

Demir, dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve gerçekleşen olumsuz olaylar nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser pozisyonda kaldığı bir dönemin içerisinde bulunulduğunu, Türkiye'nin ise ekonomisindeki istikrarın bir neticesi olarak yatırımcının en çok güven duyduğu nadir ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

YENİDEN CANLANACAK
15 Temmuzdaki darbe girişimiyle tüm yurdu saran terör olaylarının oluşturduğu tedirgin ortamın yatırımcıları bekleme pozisyonuna aldığını belirten Demir, "Ülkemize yapılan hain saldırının milletçe birbirimize kenetlenerek bastırılmasının ardından inşaat sektörü olarak oluşturduğumuz güç birliği ile başlattığımız düşük faiz ve uzun vadeli konut satiş kampanyalarıyla birlikte sektörümüzün yeniden canlanacağı bir döneme giriyoruz" diye konuştu.

EKONOMİ YÜKSELECEK
İnşaat sektörünün, yaklaşık 300 iş kolunu etkileyen lokomotif bir sektör olduğu için konut satışlarının ekonomiyi doğrudan etkileyen en önemli öğelerden birini oluşturduğunun altını çizen Hamit Demir, "Bu nedenle gerek biz sektör temsilcilerine gerekse de finans sektörü temsilcilerine çok iş düşüyor. Bu kapsamda bankaların, ekonominin canlanması programı doğrultusunda sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla konut kredisi faizi oranlarında yaptığı indirimi yeterli görmüyoruz. Faizlerin daha da indirilmesi halinde yatırımcıların yeniden harekete geçeceğine inanıyoruz. Satiş rakamlarının yeniden arü yönde seyretmesi için yeni bir faiz indiriminin yapılması gerektiği inancındayız" dedi.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırıma ve siyasi parti başkanlarına yaşanılan süreçteki dik duruşlarından dolayı sektör olarak şükranlarını sunduğunu kaydetti. Hamit Demir, "Bu üzücü günleri geride bırakırken gördük ki; milletimiz vatanına,siyasi istikrara, demokrasiye ve özgürlüğüne sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ
Türkiye'nin yaşadığı müessif darbe girişiminin ardından ş dünyasının artık yoluna bakıp ekonomiyi daha da güçlendirmek için hareket etmesi gerektiğini belirten Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Böylece ülkeyi istikrarsızlığa sürükleme girişiminin güçlü ekonomi ile karşısında durabiliriz. Tüm iş dünyasını buradan ekonomimizi güçlendirmek için ne yapılması gerekirse onu yapmaya davet etmek istiyorum. Her zamankinden daha fazla gayret gösterme zamanı" dedi.

Yenis Akit Gatesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181