Türkiye'de 6 milyon konut 400 milyar dolara yenilenecek!
Depreme dayanıksız, ömrü tamamlanmış binaların ez aza indirilmesi adına bugün Türkiye'nin birçok ilinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Kentsel dönüşümçalışmaları özellikle İstanbul'da görülürken, seferberliğin miladı ise de 2011'de yaşanan Van depremi kabul ediliyor. 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm hamlesi ile Türkiye genelinde 6 milyon konut elden geçirilecek. Şehirlerin devlet desteğiyle yeniden inşa edilmesiyle, çarpık yapılaşma tarih olacak. Deprem riski altındaki ülkemizde yapılacak son teknoloji konutlar ile güvenli yapılar Türkiye'nin her yerinden yükselecek. Kentsel dönüşüm projelerinde faaliyet göstermek üzere yetkilendirilen TOKİ, belediyeler ile işbirliğine giderek kentsel dönüşüm uygulamaları ilk olarak İstanbul Esenler'de Ekim 2012'de başladı.

54 VİLAYET, 182 BÖLGE
Kentsel dönüşümün, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl boyunca uğraşması gereken bir konu olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 5.5-6 milyon civarında dönüşmesi gereken konut olduğunu anlattı. Turan, "Biz de kamu adına sektördeki en önemli oyunculardan bir tanesi olarak şu anda 54 vilayette, 182 ayrı bölgede, sahada kentsel dönüşüm yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde de her yıl ürettiğimiz konutun yüzde 25'ini kentsel dönüşüm kapsamında yapacağız. Başta İstanbul olmak üzere deprem haritasının kırmızılaştığı yerler var, özellikle oralardaki dönüşümler için çaba harcayacağız" dedi.

Megakent BAŞROLDE 
Megakent İstanbul, gayrimenkul sektöründeki büyük dönüşümün başrolünde. Bir dünya kenti olması amacıyla yaşam alanlarını, tarzını, kent kültürünü, dokusunu, merkezlerini değiştirecek projelerin sürdüğü İstanbul'da bir yandan 100 milyar dolarlık kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken bir yandan da 100 milyar dolarlık mega altyapı yatırımları yer alıyor. Ekonomik kalkınmaya öncülük eden mega projeler bir bir devreye giriyor. İstanbul, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına hazırlanıyor.

Aylık 860 lira kira yardımı
Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı tutarları bu yıl 535-860 lira arasında uygulanıyor. En yüksek kira yardımı ödemesi Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılıyor. Bu şehirde oturanlar aylık 860 lira kira yardımı alabiliyor. Kiracılara bir defalık ödenecek yardım bedeli de şehirden şehre değişiyor. Artvin, Bilecik, Bingöl Bolu ve Burdur gibi çok sayıda şehirde kiracı ödemesinin (defaten) alt rakamı, bin 70 lira. Ankara, İstanbul ve İzmir'de bu rakam bin 720 TL'ye çıktı. Sınırlı hak sahibine yapılacak kira bedeli ödemesi ise 2 bin 675-4 bin 300 lira arasında

Takvim Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181